Реклама / Ads
12| 12051 |26.09.2017 АКТУАЛНО

Скандал! Цацаров и Каракачанов гости на руско активно мероприятие

.
Главният прокурор Сотир Цацаров ще произнесе слово по време на четиридневната Международна конференция „Тероризмът и електронните медии“. Както се казва: Цацаров пое и медиите. Официално. Конференцията е организирана от Международната академия за телевизия и радио на Русия с подкрепата на Федералната агенция по печата и масови комуникации на Руската федерация.
 
От българска страна мероприятието се осигурява от Съюзът на българските журналисти. Главен партньор е „Лаборатория на Касперски“, за която само преди няколко седмици от САЩ обявиха, че събира данни и информация за руските служби.

„Водещата цел на конференцията е да привлече вниманието на представителите на световната медийна общност, както и на заинтересованите национални държавни и обществени организации, към проблема как да се противодейства на световния тероризъм чрез електронните медии“, рекламират форума организаторите.

 

Конференцията ще бъде открита от председателя на Международната академия за телевизия и радио и ръководител на дирекцията за историко-публицистични програми на Обществената телевизия на Русия Леонид Млечин. Слово ще произнесе и Владимир Козлов, зам.-ръководител на Федералната агенция по печата и масови комуникации.

 

От българска страна официалните лица са военният министър Красимир Каракачанов и Сотир Цацаров, главен прокурор. Цацаров ще произнесе слово. От българските политици са поканени още депутатите от БСП Елена Йончева и Тома Томов, както и Румен Петков от АБВ. Ще има представители и на Библиотекарския, известен с прокремълските си настроения.

 

УКРИВАНАТА ИНФОРМАЦИЯ!

 

Защо СБЖ действа по такъв конспиративен начин – не е ясно. Съмненията обаче са, че се обслужват интереси на Русия и нейните тайни служби. 

 

Само преди седмица генералният прокурор на Русия Юрий Чайка бе на официално посещение у нас. Той бе посрещнат като държавен глава, което силно смути партньорите ни в НАТО и Евросъюза. Срещна се с премиера Бойко Борисов, подписа споразумание, български прокурори да се обучават в Академията на руската прокуратура как да борят корупцията. Това е скандално, тъй като Русия е на 131-о място в света по корупция. България е на първо място по корумпираност в ЕС.

 

Как точно с Русия ще борим тероризма чрез електронните медии е много неясно. В СБЖ би трябвало да знаят, че България е на 113 място по свобода на словото, а Русия е на 148-о място.

 

Русия е подозирана като най-агресивна в кибер войните, които се разгарят по света.

 

Руският компютърен специалист Александър Вяря прави потресаващи разкрития. Когато го наели от руските служби, той мислел, че работата му е да защитава хората от кибератаки. Оказало се обаче, че правителството поискало от него да прави точно обратното. Програмистът отказал и веднага започнали репресивни действия от руските власти. Наложило се да потърси убежище във Финландия. В интервю Вяря разкрива, че е бил привикан в качеството си на опитен програмист, като част от новата доктрина на Кремъл, която се оказало, че превръща кибервойните в централен принцип за налагане на руските интереси в други страни.

 

"Франкфуртер Алгемайне Цайтунг".

Руската програма за водене на кибервойна стартира официално през 2013 година, когато пред годишното събрание на Руската академия по военно изкуство шефът на руския Генерален щаб Валерий Герасимов оповестява новите "нелинейни" форми на военни действия. Към „новата доктрина” са включени и "Фабриките за тролове" от Петербург и Москва. Именно те след руската окупация на Крим започват да наводняват форумите на западните медии с лъжи и манипулация на фактите.

През юли 2017 г. "Уикилийкс" публикува двайсет хиляди мейла на Демократичния национален комитет (DNC) и по този начин увреди авторитета на кандидат-президента Хилари Клинтън. Седемнайсет американски тайни служби публикуваха съвместна декларация, в която обвиняват руски хакери за покушението срещу акаунта на Хилъри Клинтън. Москва отхвърли тези обвинения.

Русия води кибервойна срещу Прибалтийските държави.

Срещу Великобритания.

Срещу Германия.

Срещу Франция.

Срещу Украйна.

 

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън обвини неотдавна Русия в опити за дестабилизация на Запада и НАТО, включително и чрез медии в интервю по телевизия „Скай нюз”.

Има данни за руска намеса в поредица избори: от България до Съединените щати. У нас няма съмнение, че Русия използва различни средства, с които разполага - информация, телевизионни мрежи, пропаганда”, твърди министърът.

 

Сотир Цацаров ще изнася доклад, при положение, че доверието в прокуратурата е 6%. Това е скандално! От чие име ще говори той?

Това е само част от информацията, която организаторите на форума срамежливо/умишлено пропускат. Логично е да се запитаме, чии интереси обслужва СБЖ? Кои медии са поканени и по какъв критерий? Кой взе решението за форум, доминиран от руски институции?

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4054 |26.09.2017 Родители със сигнал до Цацаров за черна каса в СМГ . 7| 9234 |25.09.2017 Фрогоко: Каракачанов се гаври с военните с изцепката за 100% увеличение на заплатите . 3| 4866 |25.09.2017 Атанасов: Задачата на Борисов е да избере ВСС, който да доведе нов Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads