Реклама / Ads
6| 16109 |02.11.2017 АКТУАЛНО

Скандал! Вижте кой прокурор, според ДАНС, е предупредил данъчен шеф, че го разработват

.
Прокурор Георги Пенев от Окръжна прокуратура-Пловдив е предупредил данъчния шеф на града Николай Брънчев, че ДАНС води срещу него разработка „Хиени”. Нещо повече-Пенев е давал юридически съвети на инспектора как да се измъкне сух от ситуацията. Това става ясно от секретна Справка на родното ФБР, с която Фрог нюз разполага. Тези действия са окачествени в документа като престъпления.
 

Скандалните разкрития за държавния обвинител били пратени в две посоки- до главния прокурор Сотир Цацаров и до Дирекция „Противодействие на корупцията по високите етажи на властта” в ДАНС, по известна като „КА”. Куриозното е, че вече пета година материалите престояват на нечие бюро без какъвто й да е резултат. Наскоро Фрог подробно ви информира както за разкритията за данъчния шеф Николай Брънчев, така и за Справката на ДАНС срещу Георги Пенев.

 

Екипът ни разговаря с Георги Пенев, бившият шеф на Дирекция „КА” в ДАНС Димитър Влахов, както и с настоящият шеф на ДАНС-Пловдив Николай Петров. Ето какво споделиха те:


Прокурор Георги Пенев:

- Г-н Пенев, вашето име фигурира в Справка на ДАНС. В нея се твърди, че сте предупредил бившия шеф на данъчната служба в Пловдив Николай Брънчев, че срещу него се води разработка „Хиени”.


- Така ли?!

 

- Вие знаете ли за това?
- Не, не знам, че съм аз. Това е пълна глупост. Аз нямам обективно... Няма как да го предупредя, защото вътрешните правила при нас са така, че аз не мога да отида и да взема от някой материалите на колега и да му кажа. Има си разпореждания, писмени резолюции и т. н. Просто е глупаво. Прочетох за това нещо, но нямам абсолютно нищо общо. Вътрешните ни правила са такива, че не позволяват.

 

-Вие познавате ли Николай Брънчев?

 

-Че го познавам, познавам го. Все пак в един град живеем. Но да се споменава моето име...

 

-Близки ли сте с него?


-Не, не. Познавам го само на „Здравей, здрасти”. И във връзка със службата, преди това, когато почнаха да го гонят. Аз няма откъде да знам за разработките. Защото не съм човек, който се занимава с тези неща, разбирате ли? Има си там, предполагам други. И да отида, да взема на някой преписка, дело, материали, аз трябва да има резолюция. Въз основа на какво да поискам? Чудя се как тази публикация излиза във вашия сайт, при условие, че Справката е секретна?

 

- Това е работата на журналистите. Казвате, че сте на „Здравей, здрасти,”, но вие сте звънели по телефона на Брънчев не само веднъж, а няколко поредни дни. Така е отразено в документа на ДАНС.

 

- Значи те са слушали или него или мен.

 

- Да предположим, че службите са слушали него, то те са установили, че вие сте му звънели, защото в Справката на ДАНС е посочен мобилния номер, на който сега ви намирам.


- Те явно са слушали. Но добре, вие мислите ли, че ако действително нещо има, аз ще го предупредя по телефона? А няма да се срещна с него, да речем?

 

- Познахте. В Справката пише, че точно така сте постъпили. Първо сте се чули, а след това сте си определили среща. Според тайната служба сте провели три срещи с Брънчев.


- Може, но няма как да се знае какво сме си говорили. Може да сме обсъждали политиката, спорта, да речем...

 

-Твърди се, че сте му давали юридически съвети как да се измъкне от ситуацията. Вярно ли е това?

 

-Телефоните сигурно са засечени, но самият разговор....Значи те трябва да са имали външно наблюдение и... както и да е. Попаднал е някак моя номер. Както и да е. Пълна глупост.

 

 

Бившият шеф на ДАНС-Пловдив и ексначалник на дирекция „КА” в ДАНС за противодействие на корупцията по високите етажи на властта Димитър Влахов:


- Г-н Влахов, запознат ли сте със Справка на ДАНС за това, че прокурор от окръжна прокуратура Пловдив е предупредил шеф на данъчната служба в града Николай Брънчев , че срещу него има разработка „Хиени”?


- Не зная за какво говорите. Нищо не ми е известно.

 

- Вие сте заемали отговорни постове в ДАНС, наистина ли нещо не знаете?


- Моля да проверите времето. Ако е станало такова нещо, кога е станало. В момента не е удобно да коментирам.

- Спрягат ви за бъдещ директор на антикорупционната служба. Имате ли предложение?


-Питайте тези, които стоят зад тази информация. Нищо такова не мога да споделя, нито да кажа. Не е удобно да коментирам.

Настоящият шеф на ДАНС-Пловдив Николай Петров отказа коментар с репликата: „Нямам право да разговарям с журналисти”. Четете ТУК за още един скандал, свързан с тази структура.


Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4232 |02.11.2017 Вижте къде ще спира водата в София . 0| 4400 |27.10.2017 Вижте къде ЧЕЗ е планирал ремонти, заради които ще има прекъсване на тока . 0| 4232 |23.10.2017 Вижте как държавниците разпределиха парите ни в Бюджет 18

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads