Реклама / Ads
8| 11383 |28.04.2016 АКТУАЛНО

Скандално: Контрапреврат в агенция Блиц, с полиция махат Крачунов

.
Шутираха Крачунов от Блиц
След решение на Софийски градски съд Ивайло Крачунов, бивш главен редактор на ПИК, трябва да напусне поста на изпълнителен директор на агенция Блиц. Той отказал това и се наложило да бъде извикана полиция, за да може Звездомира Мастагаркова да заеме бившето си място.
 
Източници на Фрог подсказаха, че още с идването си в  Блиц Ивайло Крачунов си написал заплата от десетина хиляди лева и малко по-малко на най-приближените му. На това и на смяната на журналистите от Блиц и  ПИК се възпротивил  бизнесменът Кирил Домусчиев, един от собствениците на  „Пи комюникейшън” . За събитията в двата сайта той бил информиран от акционерът Недялко Неделяков, който не участвал в общо събрание на дружеството преди няколко дни.

Днес в редакцията на агенция „Блиц“ и вестниците „Шоу“, „Доктор“ и "Над 55“ се появи полиция, научи Фрог. Причината е в подадено възражение от акционери във фирмата, държаща правата и марката на изданията за нелегитимност на проведеното през миналата седмица Общо събрание и взетите там решения.

 

В търговския регистър е спряно вписването на Крачунов след решението на Софийския градски съд. На него решенията се взели от Славка Бозукова и Ивайло Крачунов, навярно с нечие величайше съдействие.

В момента не е ясно кой точно управлява агенцията и вестниците. В спора е била намесена и полиция, но засега не е ясно на чия страна са униформените. Вероятно сложният казус ще се реши в съда, а дотогава и двете страни ще трябва да представят аргументите си. Очаква се това да стане след празниците, тъй като следващите четири дни са неработни.

Както стана ясно в събота, бившият главен редактор на Пик Ивайло Крачунов влезе в редакциите и обяви, че е натоварен да ги ръководи. Според информация от журналисти от изданията, Крачунов е показал решение на общо събрание на фирмата, с което се отстранява дотогавашния управител и директор Звездомира Мастагаркова и той заема мястото й.













Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4656 |27.04.2016 Скандално: Гласовете против всички ще се броят за големите партии . 0| 4673 |21.04.2016 Унищожават развален салам за 20 бона в Агенцията за бежанците . 0| 6843 |16.04.2016 Шарков скандално: Прокуратурата ще каже за ваксините това, което трябва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads