Реклама / Ads
20| 9613 |25.04.2011 АКТУАЛНО

Скандално! Срещата на Дянков с Трактора - Менте!

.
Дянков с Трактора - Менте
Нелегитимният директор на ССИ Алексей Петров обикаля страната и дава акъл, а прокуратурата си трае
 
Нов скандал е на път да разтресе кабинета на Борисов. Той е свързан с името на вицето Симеон Дянков и неговата среща през март със сочения за основен играч на „Октопода” Алексей Петров.

Оказва се, че „подкрепата” на Съюза за стопанска инициатива на Пакта за финансова стабилност е абсолютно незаконна и фалшива! Незаконна е и самата среща на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков с Алексей Петров на 22 март 2011 г. Това заявиха пред „Торнадо” служители от финансовото министерство. Те търсили в Търговския регистър и ДАКСИ регистрацията на Алексей Петров като изпълнителен директор на ССИ, но не открили такава. По закон гражданската формация ССИ е регистрирана като юридическо лице с нестопанска цел в Софийския градски съд. Изписани са УС (председател проф. Борислав Борисов) и Контролният съвет, но лицето Алексей Петров не фигурира нито като изпълнителен директор, нито като някакъв друг!

Това автоматично прави срещата на Дянков с него нелегитимна и менте, което си е грандиозен скандал. Не е ясно в качеството си на какъв Трактора приема Дянков и дава мнение по различни въпроси, посещава „тристранката” в Министерски съвет, обикаля страната и говори от името на някаква работодателска организация. Още по-смешни стават опитите на Петров да коментира действията на банки и лихвите по кредитите от позицията на експерт и директор на ССИ, какъвто не е. Юристи пък считат, че с казуса трябва светкавично да се заеме прокуратурата, защото подобни действия са въвеждане в заблуда на държавни институции и представители на кабинета, както и представители на бизнеса.

Проверихме в официалния сайт на ССИ и се оказа, че дори там соченият за „Октопод” и мафиотски простъпки бивш съветник в ДАНС не фигурира като директор. Натъкнахме се на прелюбопитни неща. В директорията „За нас” вместо информация за съюза е публикувано „Писмо до г-н Сергей Станишев, министър-председател на Република България”. Същото писмо е бучнато и в директорията „Консултативен съвет”, а членове на КС липсват, което е най-малкото подигравка със собствения устав.

За председател на Управителния съвет е записан проф. Борислав Борисов, ректор на УНСС и съветник на президента Георги Първанов. Същият има жилище и в кооперацията на Алексей Петров на частната улица „Арарат”. Самият Петров пък е доцент в УНСС, каквото и да означава това. Мистериите не свършват дотук Като зам.-председател на УС е записан Боян Чуков, бивш съветник на експремиера Станишев. През 2010 г. той заявява пред журналисти по време на кръгла маса в х-л „Радисън”: „С Алексей Петров не съм се чувал и виждал през последните две години”. Не са се чували и виждали, а единият е зам. на УС, а другият казва, че е директор на ССИ, а се оказва, че не е?! За каква организация става въпрос въобще? И откъде накъде Дянков харчи пари на данъкоплатците, за да ходи с държавен автомобил на срещи с нелегитимни лица? В УС на ССИ са изписани 51 членове и между тях не фигурира Ал. Петров.

В официалния сайт няма и дума за изпълнителен директор, нито че това е Трактора. В същото време на всички мероприятия на ССИ за в.и.д. председател на съюза се представя Теодор Дечев. В сайта обаче не пише защо. Запознати твърдят, че проф. Борислав Борисов е напуснал поста веднага след като Петров бе арестуван в акция „Октопод”, за да не го свързват с Трактора и да не се прави връзка между „Октопода” и държавния глава Първанов. Тези промени обаче не са отбелязани никъде.


Лъжи и манипулации

Инсценираните „спонтанни протести” срещу лихвената политика на търговските банки на 18 април 2011 г. се оказаха начало на кампания на „Октопода” срещу определени среди, банки и хора. Мижавите прояви на шепа странни лица е чисто и просто обслужване на политическите цели на Алексей Петров и все по-явните му попълзновения срещу определени трезори – Уникредит Булбанк, ОББ, ДСКбанк, Пиреос банк и Корпоративна търговска банка. Странно защо в списъка за оплюване не фигурират други банки, като например Първа инвестиционна банка, която стои зад цирка с купуването на „Кремиковци”, Райфайзен банк с близкия до Алексей шеф Момчил Андреев, Инвестбанк на Петя Славова и Токуда банк с шеф Румен Сербезов, също считан за приятел на Трактора. В някои от тези трезори лихвите дори са по-високи от тези, срещу които се крещи и се размахват лозунги. Т.нар. шествие мина дори пред Президентството и Министерския съвет, като размахваше няколко плаката.

Много е смешно и гротескно да протестират хора и фирми, които плюят. Без тях те са аут, което означава, че се изпълнява някаква поръчка, коментираха финансисти. Те обаче са категорични, че на подобни акции с маргинали не трябва да се обръща внимание. Смешни са и манипулациите на Теодор Дечев от ССИ, който представя миниатюрните изпълнения като мащабни протести. В Плевен, Ямбол, Хасково и София под апелите на ССИ се оказаха по 20-30 души.

екип в. "Торнадо"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 12994 |18.04.2011 Трактора ще сваля Бойко . 15| 13509 |08.12.2010 Трактора и пернишки наркобос обсъждали МВР . 13| 11928 |13.10.2010 Трактора бил личен бирник на Нешка Робева . 39| 14666 |12.10.2010 Провал за прокуратурата - съдът пусна Трактора и "наглия" Лебешковски от ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads