Реклама / Ads
38| 10771 |14.03.2016 АКТУАЛНО

Скандално във Фрог! Македонски байряк веят в община Сандански

.
общината на Горно Спанчево с байряка
На 04.03 по време на обиколка в района на гр. Гоце Делчев – с. Лещен – с. Ковачевица – с. Делчево – гр. Мелник – с. Рожен активисти от Асоциацията за изследване и развитие на гражданското общество (АРГО) минават през с. Горно Спанчево, част от община Сандански. Те с почуда и възмущение установяват, че от сградата на кметството безметежно се развява македонското знаме със „звездата на Вергина“, която основателно определят като символ на македонизма.
 

                  

Възмутени, от АРГО веднага изпращат писмо до Кирил Котев, кмет на община Сандански, като подчертават, че според тях поставянето на това знаме върху сграда на местната власт е недопустим акт. Затова настояват да се предприемат и съответните мерки.

Ако е необходимо, готови сме да изнесем и безплатна беседа на кметовете на общината по повод „македонския въпрос“, пишат още от АРГО.

Същевременно, по неофициална информация кметът на община Сандански е влязъл в контакт с представители на АРГО, като ги е уведомил, че е изпратил сигнал до ДАНС. Очакваме развръзка по случая.

Фрог научи още, че в региона особено дейни са активистите на ОМО-Илинден и най-вероятно точно от сепаратистичната незаконна организация са поставили байряка на това място. Отдавна е известно, че да си "македонец" в България е професия, при това твърде доходна. Преди доста години един от т. нар. омов-ци произнесе знаменателната реплика, с която сам описа дейността на единия файтон хора, привърженици на ОМО - "Дека сме сръбски мекерета, е точно"!


Накрая ще се върнем назад в миналото, за да потърсим корените на уродливите съвременни прояви на македонизъм в държавата ни, като напомним само няколко фрагмента от доклада на Стоян Новакович до министъра на просветата на Кралство Сърбия, Белград, през 1887 г. Той пише следното:

„След като българщината, както на всички е добре известно, има дълбоки корени в Македония, мисля, че е почти невъзможно тя да бъде унищожена, ако й противопоставим само сръбската идея. Съмнявам се, че тази идея ще може да подтисне българската, ако остане само, като чисто и голо противопоставяне. Затова голяма полза бихме имали от свой съюзник, остро противопоставен на българизма и съдържащ в себе си елементи, които да привлекат народа и които да бъдат близки на неговите чувства - точно те ще го отцепят от българщината. Като такъв наш съюзник аз виждам "македонизма "... 

Кучето е заровено още тук, а коментарите са излишни! 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 11778 |23.02.2016 Само във Фрог! Турската агентура проникна и в българските академични среди . 12| 8784 |09.12.2015 САМО във ФРОГ! Терористични групировки изграждат „спящи“ клетки в България . 37| 12216 |08.12.2015 ЧУДОВИЩНО ВЪВ ФРОГ! Радикалният ислям дреме у нас, службите нехаят . 4| 7195 |13.08.2015 Скандално свалиха кмета от ГЕРБ в Елин Пелин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads