Реклама / Ads
3| 6248 |13.02.2017 АКТУАЛНО

Sky News :Българската полиция помага на трафиканти на мигранти

.
За трафикантите, които помагат на мигрантите да преминат през планините от България в Сърбия, се твърди, че са подпомагани от българската полиция, съобщава телевизионният канал Sky News, позовавайки се на интервю с мигрант в сръбския град Цариброд.
 
Информацията на идва на фона на разгръщането на полицейски служители от Европейския съюз в Сърбия, за да помогнат за спиране на мигрантския поток в Европа.

Един от най-често използваните маршрути в момента е през Турция в България, която е в ЕС.

 

България обаче не е част от Шенгенската зона, което означава, че придвижването от нея към Северна Европа не е свободно.

 

Именно затова мигрантите използват трафиканти да ги отведат до българо-сръбската граница.

 

„Никой не може да пресече планините без помощта на трафикантите, тези хора работят с помощта на българската полиция. Видях полицай, който вдигна багажника на колата и в нея имаше мигранти“, обяснява Азад Али, който заедно със семейството си е заснел преминаването през горните части на планините.

 

„Бяхме в планините за три дни и три нощи и два дни нямахме храна или вода, защото трафикантът ни изостави в планините“, добавя мигрантът.

 

Станоевич Братислав от сръбската гранична полиция коментира, че е често срещан начин мигрантите да бъдат прекарвани през планините, за да бъдат отведени до границата от българската страна и след това да продължат нататък сами преди да бъдат посрещнати от още трафиканти от сръбската страна.

 

„Обикновено в 99% от времето това е начинът на действие. Веднага щом бъдат открити обаче те намират нови пътища за преминаване“, добавя Братислав.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 9420 |13.02.2017 От полицията: 250 000 евро е рекордната сума, дадена на измамници . 0| 3801 |03.02.2017 Европейските лидери обсъдиха план за подпомагане на Либия . 0| 4038 |29.01.2017 По новите правила: Полицията свалила 65 табели на коли за седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads