Реклама / Ads
3| 6491 |16.11.2017 АКТУАЛНО

Северна Корея и България - истинските световни шампиони по футбол

.
Цветанов по Нова телевизия: дъра-бъра, дъра-бъра – докладът на ЕК е най-положителният досега. Дъра-бъра – в България няма корупция по високите етажи. Дъра-бъра – На никого не е позволено да обижда министър-председателя. Дъра-бъра – ще проверяваме цялата приватизация…
 
Дъра-бъра – ще променяме Конституцията… Дъра-бъра, дъра-бъра – ама може ли жена да употребява шамар, значи… после идва юмрук… Дъра-бъра, два чадъра…

Цветанов е ясен: той ще спи в телевизиите само и само да ни озарява сутрин от екрана. Защо обаче уж уважаващи се телевизии канят всеки ден Дърабъровцветанов е въпрос от компетенцията на известния психиатър проф. Георги Ончев. Сетих се за професора не случайно. Ден преди поредната дъра-бъра изява на Дърабърацветанов специалистът хвърли в смут футболните фенове, а и не само тях. В предаването на Цветанка Ризова по бТВ той заяви, че Северна Корея е световен шампион по футбол.

 

Ризова се сащиса, но професорът обясни, че пропагандната машина на властта в Сеул е обявила точно това: КНДР е носител на световната купа.

 

И вярно, в YouTube има клип, които показва моменти от финала през 2014 г. между Бразилия и Северна Корея. Момците от Пхенян бият с 8:1!

 

 

Това е обявила медийната пропаганда на режима в Пхенян, а севернокорейците вярват на своето ръководство, затова подскачали и плакали от радост по улици и площади.

 

Към този изтънчено интелектуален стил се придържат стриктно Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Дъра-бъра – ГЕРБ е световен шампион. Сиреч, Борисов временно рита в работно време във „Витоша“ – Бистрица – скоро ще поеме националния. В ГЕРБ дори обсъждали идеята България и Северна Корея да се явят с един отбор на световното в Москва през 2018 г. Ех, Масква, Масква!... Финалът между България/Северна Корея и Русия ще се превърне в истински триумф на спортно-политическото приятелство. Коминтерна е жив. За всеки случай ГЕРБ ще променят Конституцията, та Цацаров и колегата му Чайка да гарантират пристрастното съдийство на първенството.  Толкова е абсурдно, че накрая може да се окаже вярно. А може да не участва цяла България, а само Северна, която по жизнен стандарт догонва севернокорейците. Пеевските медии ще отразят епичните събития, както севернокорейските им събратя Ким Чен Ун.  

***

Една партия може да бъде като крепост за атаки отвън, но дори най-силната крепост пада, ако вътре цари хаос, а командирите са продажни. Заключението е на английския философ и икономист Дейвид Юм. Според него партиите се делят на: по интереси, по привързаност към лидера и такива с определени принципи. Понякога интересите и лидерския елемент се преплитат, което води до сриване на крепостта като пясъчна кула. От 18 век насам малко неща са се променили…

***

Френският политик и интелктуалец Алексис дьо Токвил отива по-далеч и прави класификация на партиите на основата на политическите им намерения и социалната динамика на обществото. По време на тежки кризи, пише дьо Токвил, се появяват „велики партии“, които успяват да извършат коренни промени в обществото и да го спасят от истински срив. В периоди на затишие и преход, се появяват „малки партии“ (не като численост и претенции), които със своите интриги и фалшиви послания за стабилност, развращават обществото, сеят недоверие и смут у хората. Колкото и да изглеждат силни, тяхната вредност разяжда самите партийни структури и те или отпадат сами от политическата сцена или биват изхвърлени под обществен натиск.

 

Алексис дьо Токвил и Дейвид Юм четат Цветанов… Ако са в Деветия кръг на ада, разбира се. Но едва ли съществуват толкова тежки грехове, за да бъдат наказвани толкова жестоко…

 

***

В сряда председателят на НС Димитър Главчев от ГЕРБ изгони от пленарната зала лидерът на БСП Корнелия Нинова. В този сюблимен момент от живота счетоводителят Главчев със сигурност е получил главозамайване от пресяклата мозъка му мисъл: Аз съм велик! В превод: Бях никой, дребен човечец, плюнка, а вижте ме сега!

Видяхме те, Големанов, видяхме те… Това е проблемът.

 

Някой ден, което не никак сигурно, на Главчев може може да му гостува и друга мисъл, че изгонването на Нинова е обслужило нейната тактика и е било удар срещу любимата му партия. Няма да признае на глас резила си, но ще се огледа гузно, като човек, пръднал в пълен трамвай. (В момента го вози лимузина на НСО с шофьор и всички салтанати на първенец.)

 

Винаги става така, когато стремежът да се харесаш на господаря изпреварва разума. Ако такъв е наличен, де…

 

***

В реч, произнесена послучай рождения ден на Ким Ир Сен – 15.04.2017 г., - внукът му Кин Чен Ун заявява: Построихме пътища, нови квартали, заводи и предприятия. Икономиката на страната е в подем. Хората живеят по-добре отвсякога, а Партията им осигурява сигурност и стабилност, от която се нуждаят. Всичко това е дело на Трудовата партия и нейният велик ръководител! Точно така казал за себе си. Можеше да се сравни и с Бойко, но явно скромността Му е надделяла.

 

***

На 25.09.2017 г. Ун…, пардон, Бойко Борисов заявява в Пловдив: „Растежът на икономиката на България наближава 4%, а безработицата е спаднала до 5%. Има огромен фискален резерв, нулева инфлация, бюджетен излишък и 11% ръст на доходите от началото на годината. Политическата, финансова и икономическа стабилност в страната дават възможност индустрията да се развива“.

Бойко Борисов – гълъбът на мира. Властелинът на сигурността. Бащата на нацията. Борецът срещу корупцията и диктатурата.

 

***

Бойко Борисов и Ким Чен Ун извършиха успешно кацане на Слънцето. 

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 38238 |12.11.2017 В „Америка за България“ шокирани от лобиране на Цветанов за частна медия . 4| 7697 |24.10.2017 Бойко Борисов пак ни изненада с откритие: България била изключително социална държава . 14| 17114 |25.10.2017 Полк. Трифонов за Фрог: С метлата на баба Яга не се пази небето на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads