Реклама / Ads
0| 5799 |17.01.2016 АКТУАЛНО

Сложна обстановка в снежна София

.
София
Продължаващия обилен снеговалеж усложни обстановката в София , съобщиха от пресцентъра на Столична община. Обработки се изпълняват приоритетно по трасетата на обществения градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове.
 
Поради непрекъснатия снеговалеж пътищата са заснежени. По данни на БАН снежната покривка в града средно е 30 см. В кварталите под Витоша обаче на места тя надминава 40 - 45 см. На много места в столицата има паднали дървета, които блокират цели улици. Продължава работата по почистване на града. На терен работи цялата налична снегопочистваща техника. Снигопочистващите машини изпълняват обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса от пътните платна.

Работи се във всички 24 райони на Столична община. 4 В момента продължават обработки срещу заледяване в районите Средец, Витоша, Нови Искър, на Южната дъга на Околовръстен път, бул.Брюксел. Обработват се трасета на градския транспорт, но поради непрекъснатия валеж са заснежени. Започва почистване на спирките на градския транспорт и подходи към подлезите. Градският транспорт се движи по своите маршрути.

Затруднение има по планинските пътища Железница – Бистрица и за Желява, по които се движат автобусни линии 70, 98 и 118. Поради усложнената зимна обстановка пътищата в Природен парк Витоша - Драгалевци-Алеко и Бояна – Златни мостове са затворени за движение. Екипите на звеното за аварийно-спасителни дейности на Столична община е отреагирало на 18 сигнала за паднали клони и дървета по пътните платна. Обстановката е усложнена и призоваваме гражданите, ако не се налага, да не излизат с автомобили. При необходимост през деня,за да се извършват обработки на пътните платна и механично снегопочистване, е възможно да бъдат затворени за движение отделни участъци от столичните улици и булеварди. Напомняме на гражданите да почистят пред входовете на своите жилищни кооперации. Собствениците на търговски обекти и офиси пред съответните имоти.

Въпреки обилния снеговалеж на територията на град София няма скъсани жици и проблеми с електрозахранването. Към този час в навсякъде в столицата има ток, уверяват от ЧЕЗ.

 

Заради натрупалия сняг обаче електрозахранване няма в софийските села Владая и Мърчаево. От дружеството обещават до 18:00 часа днес електроснабдяването да бъде възстановено. Причина за аварията е тежкия сняг, който е скъсал жици.

 

Ток няма и в Нови Искър, както и в Локорско. Очаква се електрозахранването там да бъде възстановено до 21:00 часа днес.

 

В петък от ЧЕЗ съобщиха, че са удвоили аварийните екипи, като заради лошото време техният брой вече е 100. При нужда компанията може да мобилизира до 400 екипа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5259 |27.10.2014 Нормализиране на обстановката, но 16 000 домакинства са без ток . 9| 7966 |26.01.2012 Снежна блокада по пътищата, бедствено положение в Русе . 5| 9473 |08.01.2012 Снежната буря уби двама в Смолянско . 1| 7119 |18.12.2009 България под снежна обсада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads