Реклама / Ads
5| 5958 |29.01.2010 АКТУАЛНО

Случаят Спаска Митрова като еничарска практика

.
Спаска Митрова
Освен трагичното представяне на изслушването си в Европейския парламент Желева има още един голям провал и той се казва „Спаска Митрова”, каза за Frognews.bg Даниел Панчев от Инициативния комитет.
 

Българи и свободни европейци,

Не виждате ли аналогии между отнетото дете на Спаска Митрова и еничарските практики отпреди 200-300 години? Позната ли ви е цивилизована страна, където дете се отнема от родител без съдебно решение или по-точно в противоречие със съдебното решение? Да кажем „стоп” на съвременното еничарство и да искаме незабавно връщане на детето на Спаска!
Инициативният комитет „Спаска Митрова” изразява дълбоката си загриженост от последните развития по казуза. Назначената от македонските власти психиатрична експертиза е явно унижение и подигравка с личността и достойството на г-жа Митрова и изразява неприкрито намерение младата майка с българско самосъзнание да бъде изпратена в психиатрична клиника, детето да й бъде отнето завинаги, а всички македонски българи на територията на Република Македония да бъдат обявени за невменяеми. Очевидно е нежеланието на управляващите в Република Македония да работят за бързо прекратяване на този дълбоко злепоставящ ги случай.

Дълбоко се съмняваме в достоверността на психиатричната експертиза в Република Македония, както и в цялостната съдебна и политическа система на тази страна. Настояваме г-жа Митрова да бъде прегледана от независима международна лекарска комисия. Имаме готовност отново да алармираме европейските институции за новите безобразия по случая „Спаска Митрова” и да продължим да запознаваме световната общественост с грубите нарушения на човешките права на етническа основа в Република Македония.

Как може да се отнеме дете от майка за толкова дълго време при положение, че последното съдебно решение за родителство е в нейна полза? Но какво ли друго може да се очаква от общество, формирано изцяло на принципа на еничарството и отродяването от майката-родина!

Инициативен Комитет „Спаска Митрова”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6054 |28.01.2010 Времето през почивните дни . 0| 11446 |25.01.2010 Времето през седмицата . 7| 14941 |24.01.2010 България е трета като източник на проститутки . 0| 10311 |22.01.2010 Бионсе открадна тоалет от българин; съдят се

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads