Реклама / Ads
0| 9816 |13.03.2009 АКТУАЛНО

Смъртта на Даяна лиши думата "мама" от смисъл

.
Принц Уилям говори за “празнината”, която чувства в Деня на майката след смъртта на принцеса Даяна преди дванайсет години. Той произнесе прочувствена реч, ставайки патрон на благотворителна организация.
 

 
Принцът произнесе прочувствена реч ставайки патрон на благотворителната организация за подкрепа на семействата на починали деца, с която майка му - принцеса Даяна беше свързана. Той присъства на откриването на кампанията на организацията посветена на Деня на майката: “Майка ми, Даяна, присъства на откриването на вашата благотворителна организация преди петнайсет години и аз съм много горд, че мога да продължа нейната подкрепа като стана ваш патрон.” - заяви  Уилям. “Тогава тя беше осъзнала, а сега го разбирам и аз, че да загубиш член от семейството е най-тежкото изпитание за един млад човек. Да не можеш да кажеш “мамо” отново звучи като нещо дребно, но за много хора, в това число и за мен, “мамо” е вече лишена от същност дума, която извиква само спомени. С цялото си сърце съм съпричастен към кампанията посветена на Деня на майката, защото съм изпитал и продължавам да изпитвам душевна празнота в един такъв ден.”- прочувствено williamcbc_385x185_502457a.jpgказа принцът. Благотворителната организация подкрепя семейства изгубили дете, както и деца, които са изгубили родител или член от семейството. Принц Уилям се срещна и разговаря със скърбящи родители като Лили Мей, чийто дванадесет годишен син Бени, се обесил с хавлиена кърпа. “Показах на принца албум със снимки. Той е загубил майка си, но ми каза, че загубата на близък човек не е нещо, което може да се пренебрегне, а трябва да се приеме и преодолее,” сподели почернената майка. В статия за Дейли Майл Уилям пише: “Да загубиш дете или родител в ранна възраст е нещо ужасно, с което всяка година се сблъскват 23,000 британски семейства. Когато се случи такава трагедия в началото човек е шокиран и не може да повярва, че наистина е станало,  а истинската мъка идва доста по-късно и много хора я носят в сърцето си за цял живот. Когато загубиш член от семейството животът ти вече не е същия и не минава ден без да мислиш за загубата.”

Филип Нотън, Таймс

превод: Даниела Кирова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6385 |15.01.2008 Рицарят, дяволът, смъртта и чай през януари . 4| 6679 |20.11.2007 Британски хирург: Принцеса Даяна можеше да е жива и днес . 6| 12538 |23.08.2007 Принцеса Даяна била бременна преди катастрофата в Париж . 0| 5404 |17.07.2007 В Германия пускат 24 часов телевизионен канал за смъртта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads