Реклама / Ads
10| 29405 |19.07.2016 АКТУАЛНО

Смазваща Радева за Фрог: ГЕРБ са сринати, Борисов го знае и се страхува

.
Мира Радева
Аз съм дала същия резултат още през февруари, заяви за Фрогнюз Мира Радева по повод социологическото проучване на международната агенция TNS opinion, което публикувахме вчера и според което телевизионният водещ Слави Трифонов би победил всички, ако се кандидатира за президент.
 

Когато се отказах повече да участвам в омърсяваща ме игра на политика и на социология, го направих, защото не останаха искрени и честни гласове. Радвам се, че най-после имаме това изследване и открито искам да кажа, че съм напълно възмутена от коментари на псевдосоциолози, които без изследване, заявяваха, че било ясно, че ГЕРБ ще спечелят изборите. Откъде е ясно, питам аз. Социология без релевантни изследвания няма. Съжалявам, но това е тотална липса на професионализъм.

 

По-важното, което бях казала, но което потъна в тази тиня, която представлява българската публичност, беше, че ГЕРБ вече няма авторитет, че самият Бойко Борисов вече не представлява авторитет. Но и Кристалина Георгиева, което за мен беше лична изненада, също вече няма авторитет. От TNS opinion обаче явно са тествали всеки един от кандидатите с плюс и минус, вероятно обаче не са задали директния въпрос – "кого избирам от тримата"? Съжалявам, че нямаме поръчки да направим такова изследване, иначе аз бих го направила, заяви още Радева.

 

ГЕРБ са сринати, в момента те са като една сграда без колони. След като авторитетът на личностите е сринат, какво крепи една сграда, попита тя. И продължи – всичко е въздух под налягане, при първия удар ще се разруши. Между другото Бойко Борисов го знае и се страхува, защото аз същото онова изследване в момента, в който се появи, го изпратих на Румяна Бъчварова, защото тя ми е колежка и аз я уважавам. И тя ми благодари, така че те са напълно наясно за какво става дума.

 

ГЕРБ нямат кандидатура все още, защото се страхуват, че ще загубят изборите и Борисов се опитва да прави маневри. Беше пълна глупост този рекет – да казва, че ако загубят президентските избори, ще сдадат властта. Ами, правилно, че ще я сдадат, това е коректно, но това е и краят на ГЕРБ. Играха нечестно, не обявиха кандидати, нечестно е да се прехвърля топката към Корнелия Нинова, защото, ако ти си първа политическа сила, няма да те е страх да обявиш кандидатури, коментира Радева.

 

Бойко Борисов с цялото си поведение показва, че вече напуска политическата сцена, добави тя. Рано или късно срещу него ще излезе по-силен кандидат и ще го смаже. Това е краят на политиката на Борисов. Вижда се и по администрацията, тя се е разгащила тотално, нито работят, изискват огромни комисионни, той е загубил битката за администрацията. Хората са изключително недоволни, икономиката буксува, за мен краят на ГЕРБ е предизвестен.

 

Единствената причина Слави Трифонов да не се кандидатира, според мен, е, че той като че ли няма все още достатъчно дух на истински политик, не си е повярвал достатъчно и се опитва да обясни, че президентската институция не го интересува толкова. Но това няма значение.

 

Две са възможностите сега. Едната е недоволните от ГЕРБ да гласуват за алтернативна кандидатура, която и да е тя. В този смисъл ГЕРБ може да са първи на първи тур, но въобще не е ясно дали ще спечелят на втори, защото всичко е срещу тях и хората може да се обединят на втория тур. Сиуацията обаче им даде неочаквани бонуси- това, което се случи в Ница, също и в Турция. Въпреки че един кандидат като Краси Каракачанов, когото бих нарекла умерен националист, има много големи шансове в този случай. Обезпокоителната ситуация в Турция засилва потенциала на ГЕРБ като най-силна партия, защото много хора гледат да се хванат за това, което смятат за най-голямо, обаче и Каракачанов, и Симеонов са твърде активни, заяви Радева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 12998 |16.07.2016 Октай пред Фрог: Има съмнения, че Ердоган и службите му стоят зад метежа . 0| 5976 |15.07.2016 Абуаси пред Фрог: Ако не спре търговията с тероризъм, атаките ще продължат . 3| 7102 |15.07.2016 Българка във Франция за Фрог: Заради доктринирани хора вече не живеем нормално

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads