Реклама / Ads
26| 12595 |31.10.2012 АКТУАЛНО

"Снимай полицай" като "селския глупак" набира скорост в интернет

.
Полицай във видимо нетрезвено състояние зад волана Източник: Facebook
Новото движение във Facebook ”Снимай полицая” набира сериозна скорост в последните дни и вече има почти 3500 привърженици. Групата беше създадена след избухналия скандал с варненеца Боян Максимов, който публикува снимка на спящи в патрулка полицаи в социалната мрежа. А славата й стигна чак до ИТАР-ТАСС.
 

Като реакция Боян Максимов бе наречен „селски глупак” от говорителката на ОДМВР – Варна Калинка Пенчева и привикан на разпит. В понеделник тя бе уволнена.

Скандалът обаче роди движението ”Снимай полицая” и потребители във Facebook се хвърлиха през глава да публикуват скандални снимки на униформени.

На страницата й вече се появиха снимки на български полицаи, заснети в не най-удачните за длъжността им ситуации. На някои от фотосите се вижда как полицаи говорят с проститутки или как показват среден пръст на фотографите. Любима тема са и служители с наднормено тегло.

Създалото се движение впечатли дори Москва, а авторитетната агенция ИТАР-ТАСС обръща днес сериозно внимание на темата, като коментира, че „българските потребители на Фейсбук са започнали да събират компромати за работата на полицията”.

ИТАР-ТАСС  обръща особено внимание на снимките, на които се вижда как българските полицаи най-често паркират на неразрешени за целта места, включително предназначени за инвалиди, използват служебен автомобилен транспорт за лични цели, крадат бензина, източвайки го от патрулките, а също така не се стесняват да пият студена бира, докато шофират.

Агенцията отделя сериозно място и на случая с варненеца, заснел спящите полицаи и „заслужил” си обръщението "селски глупак".

Според руската медия сега подобни фотоси ще станат все по-често явление, защото само за няколко дни групата във Фейсбук е събрала над 3 492 последователи от цяла България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10408 |23.10.2012 В Неврокопско не стават непочтителни и неграмотни неща като в Кърджали . 37| 19889 |15.06.2012 Кунева гола в басейн като Клеопатра в епичната Битка за дясното . 14| 9336 |07.05.2012 Братя Галеви като „активни борци” в затворнически хотел . 3| 18052 |17.02.2012 Трима босове превзеха София, докато съдят Баретата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads