Реклама / Ads
17| 5693 |15.12.2015 АКТУАЛНО

Софиянски: Властта се крие зад сакралните "реформа" и "стабилност"

.
Стефан Софиянски
Сегашната позиция на Реформаторския блок е естествен път. Тя е следствие от манталитета на ГЕРБ да разбутва, поглъща или принизява другите, независимо че сега е в по-деликатна позиция – не му стигат гласовете. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV бившият служебен премиер и бивш кмет на София Стефан Софиянски.
 
От друга страна РБ беше доста механично събран.

Виждаме силна безидейност в управлението, което води до противоречията вътре. Управлява ни безпринципна коалиция, посочи той.

По думите на бившия лидер на СДС, независимо от оттеглянето на ДСБ в опозиция, остава сянката от съвместното управление с ГЕРБ. Имам чувството, че Радан Кънев го тормози не само провалената съдебна реформа.

ДСБ трябва да кажат защо са в опозиция – защото нещата не вървят, не се усвояват еврофондовете. Последни сме в Европейския съюз по стандарт на живот, през миналия програмен период сме на 23-то място по усвояване на евросредства и сега се бърза да се навакса. Ние усвояваме много тежко, има неотворени програми, 2014-та беше нулева година, едва през 2015-та има леко подобрение, коментира Софиянски. Направихме думата "реформа" сакрална. Мъчим се да правим реформа без да знаем какво означава. Имам чувството, че сме в развития социализъм – взема се някаква дума и започва да се работи по нея, без да има точна идея как. Именно тази безидейност създава проблеми. Ние не знаем накъде вървим. Крием се зад думите "реформа" и "стабилност".

Така беше и преди 1989 г. - държавата беше стабилна, но благодарение на заеми, подчерта бившият служебен премиер.

Десницата беше единна, когато беше автентична. Стана по-слаба, когато към нея се присъединиха хора, които през 1990 г. бяха срещу нас на барикадите, като Бойко Борисов – той до 1997 г. беше член на БСП, заяви Софиянски. По думите му, и при двата мандата на Бойко Борисов като министър-председател не се наблюдава никаква амбиция да настигнем дори съседката си Румъния по стандарт на живот. Има едно живуркане на властта. На хората отново ще им писне и догодина ще поискат управляващите да си ходят, завърши Стефан Софиянски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5147 |23.09.2015 Първан Симеонов: Напрежението във властта може да се пренесе в предизборната кампания . 33| 10233 |15.08.2015 Властта скри, че сме последни в ЕС по върховенство на закона . 34| 12497 |01.08.2015 Експосланик Ил. Василев: Москва поръча дестабилизация на властта в София . 0| 11064 |03.07.2015 Д-р Михайлов: Убиецът на "Струма" се толерира от властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads