Реклама / Ads
0| 5493 |29.06.2016 АКТУАЛНО

Сотир Цацаров: Всяка информация за атака се проверява

.
Сотир Цацаров
Всяка информация за евентуална атака у нас се проверява от МВР и ДАНС, дори и да е с ниска степен на достоверност. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за БТВ.
 

 По думите му обаче, за да се гарантира сигурността на българските граждани, е необходимо не само да се затегне охраната по границите и летищата, а и да се предприемат законодателни промени, които ще улеснят разкриването и разследването на терористи. Трябва е бързо да се придвижи Законът за противодействие на тероризма, каза главният прокурор. Цацаров бе категоричен, че у нас е необходимостта от бързо разглеждане на закона за противодействие на тероризма.

 

"Този закон според мен трябва да влезе в НС по възможно най-бързия начин и народните представители бързо да се произнесат по него. Това е необходимо". "Зная, че има много гласове, които говорят за това, че законът по някакъв начин ограничава човешките права. Но трябва да е ясно, че това е разумно ограничаване. Трябва да е ясно, че това е ограничение, което е само в зоната на антитерористичните операции и в никакъв случай не става дума за такова драстично посегателство на човешките права, каквото някои, включително и политици, се опитват да го представят". Говоря така, защото съм участвал и в самата работа по създаването на закона, защото познавам антитерористичното законодателство на много страни и защото този закон не е създаден на базата на свободно творчество от хората, които са работили експертно върху него, а те не са малко. Той е създаден на основата на опита и най-малкото, което можахме да прочетем и възприемем от законодателствата на други страни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4505 |29.06.2016 Депутатът Янков пита премиера, за колко престъпници има информация? . 33| 6134 |23.06.2016 ”Нощните вълци" на Путин обладаха Ташева и Сотиров . 11| 4310 |22.06.2016 Тъй рече Цацаров: Ще има обвиняеми за АЕЦ ”Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads