Реклама / Ads
3| 9553 |28.09.2019 АКТУАЛНО

Социологът проф. Мирчев: Последният мандат на Фандъкова е пълна катастрофа

.
Михаил Мирчев и Стойчо Стойчев
Последният мандат на Фандъкова е пълна катастрофа. Тя е много изтощен политик. Манолова влезе с много голяма амбиция в изборната кампания, но ще видим какво ще се случи. Тя е човек с много дълъг политически и юридически опит. Ще видим дали ще намери баланс. Засега не се справя много добре. Това заяви социологът Михаил Мирчев.
 

„В страната има градове, в които ще се води сериозна битка. На миналите избори две основни партии спечелиха почти във всички населени места. Тази година очаквам повече пъстрота”, смята социологът.

 

„На последните кметски избори през 2015 г. резултатите бяха екстремни. Много силно представяне за ГЕРБ и слабо за БСП. Очаквам този път да не е така. Вероятно ще има доста сериозна битка в „смесените райони”. Говоря за градовете, в които населението е предимно от турски етнос. Там ще има сериозна битка между ГЕРБ И ДПС”, каза политологът Стойчо Стойчев.

 

На какво ще заложат кандидат-кметовете по време на предизборната кампания?

Мирчев допълни, че според проучване над 45 % от българските турци не биха искали да гласуват за ДПС, ако не бъдат принудени.

 

„В апетитните общини по морето и планините е интересно да се проследи до колко местната система е същата като национална. Това показва така наречената феодализация в тези населени места”, поясни Стойчев.

 

По думите му на втория тур е голямата битка за преразпределението. „Тогава вече започват мутренските практики – заплашване на хората, прилагане на натиск”, каза още Михаил Мирчев.

 

„Всякакви улични протести и кампании влияят на местните кметски избори. Призовавам хората обаче, когато избират кметове, да мислят трезво. Не гласуваме за хора, които ще свалят Бойко Борисов или ще изберат нов главен прокурор, а избираме градоначалници. Те трябва да оправят нашите битови условия за живот, а не да влизат в политиката”, каза още Стойчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8137 |28.08.2019 Проф. Александър Маринов: ГЕРБ са амортизирани, хората искат нов кмет на София . 21| 8161 |07.07.2019 Проф. Нели Огнянова: БНТ няма да е независима и безпристрастна при Кошлуков . 21| 8010 |22.06.2019 Проф. Овчаров побългари Дракула, Белград твърди, че е сърбин, а Румъния се смее . 16| 16168 |09.06.2019 Проф. Татяна Дронзина за Фрог: Моля, пишете джихадист без кавички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads