Реклама / Ads
27| 7029 |27.06.2011 АКТУАЛНО

О. Стефанов: За някои заливането с помия и заплахите са бизнес

.
Медиите не се интересуват от жертвите на „Октопода”, каква е тяхната съдба и дали са заплашвани, а само от това дали Алексей Петров щял за се кандидатира за президент.
 
Това всъщност е толкова маловажно и интересува единствено кръга около самия Трактор, а не обществото. Хората са достатъчно интелигентни и могат да отсеят зърното от плявата. Това заяви Огнян Стефанов, издател на Фрог нюз и в. „Торнадо” пред Николай Бареков в „Гореща точка” на ТВ-7.

Присъствието на сочения от МВР за глава на „Октопода” Алексей Петров зад новия медиен проект „България днес” е очевидно, заяви още журналистът Стефанов, който през септември 2008 г. бе пребит до смърт от неизвестни и досега извършители. Журналистът бе спасен от медиците във ВМА и след месеци, прекарани в болницата се върна отново в професията.

Според него създаването на новия медиен проект цели две неща: използване на предизборната политическа ситуация и защитата на Алексей Петров, чието дело влиза скоро в съда.

Агресивността, с която тръгва „България днес”, е напълно характерна за лицето, което стои зад него. Самата реклама – насочен към читателя юмрук, показва намеренията на издателите – да бъде нещо разрушавано, заплашвано, малтретирано. Можеше да сложат и чук, за да няма никакви съмнения за какво става въпрос, допълни Стефанов.

Не е моя работа да коментирам други издания и издатели, но тази агресивност смущава, категоричен е Стефанов.

Той разказа как преди седем-осем месеца му се обадила Кристина Патрашкова, главен редактор на в. „Галерия” и му казала, че Недялко Недялков много държал да се чуе с него по важен въпрос. Това станало в навечерието на стартирането на първия брой на в. „Торнадо”. Недялков, който иначе повтаря непрекъснато, че няма нищо общо с „Галерия”, заявил, че иска да помогне на Огнян Стефанов като му казал, че не трябва да работи с определен човек. В противен случай ще те унищожа, ще ти съсипя бизнеса, заявил Недялков. Огнян Стефанов попитал: „След като изляхте толкова кофи с помия срещу мен и близките ми, аз съм удивен, че ми се обаждаш?”. Недялков отговорил: „Нищо лично, това е бизнес”. Тогава разбрах, че за някои хора заливането с помия е бизнес, допълва Стефанов.

Според него повечето от тези, които се навъртат около Алексей Петров го презират, но са готови да се възползват от услугите му за свои лични цели. Когато повече не им е нужен – ще го захвърлят или похарчат. Самият Петров също имал нужда от тях, за да се легитимира като някаква политическа жертва, каквато всъщност не е, защото делото му влиза в съда и той използва всички средства да се спаси.

Стефанов даде пример с американски мафиот, който години наред бил информатор на ФБР и се възползвал от статута на служител под прикритие, за да извърши тежки криминални престъпления. Двама началници във ФБР, които работели с него, го прикривали, защото така им било угодно. Когато комбинацията се разкрила избухнал скандал и въпросният мафиот се скрил. Феберейците пък отишли на съд. Преди седмица обаче бил заловен и сега го очаква съд и доживотна присъда, защото е извършвал гнусните си деяния под прикритието на институция като ФБР. Този случай не бе забелязан от много наши медии, а е толкова показателен, разказа Огнян Стефанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 11756 |26.06.2011 Скандал: Ив. Гарелов vs Л. Кулезич . 32| 16871 |24.06.2011 Скандално: Вижте как се асфалтира в България! . 77| 21534 |23.06.2011 Пак артупражненията върху паметника на Съветската армия . 40| 12085 |22.06.2011 Октопода пуска нов скандален вестник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads