Реклама / Ads
15| 11217 |16.10.2011 АКТУАЛНО

Стив Джобс сам се обрекъл на смърт

.
Стив Джобс
Основателят на компанията "Епъл" Стив Джобс сам е ускорил смъртта си, като се е отказал от традиционните методи на лечение на рака и е предпочел алтернативни.
 

  

Това е мнението на експерта в областта на рака на подстомашната жлеза, професора от Харвардския медицински институт в САЩ Рамзи Амри, изложено във форума Quora.

 

Според проф. Амри от рак на подстомашната жлеза, какъвто е имал Джобс, рядко се умира. Той щеше да живее още дълги години. Само неговият избор на лечение е причина за неоправдано ранната му смърт, заявява специалистът.

 

Лекарят съжалява, че Джобс не е преминал към обичайните методи на лечение, когато състоянието му се е влошило.

 

Фотографи и видеозаписи на Джобс тази година потресоха света: на тях основателят на "Епъл" бе така отслабнал, че не можеше да ходи, без да бъде подкрепян. Болестта напредваше, а той както преди отхвърляше химиотерапията и другите традиционни методи на лечение на рака, казва Амри.

 

За болестта си Джобс узнава през 2003 г. и след девет месеца с надеждата да избегне операция, той решил да прибегне към алтернативната медицина. Специалните диети, които трябвало да го избавят от болестта, не дали резултат. През юли 2004 г. му били изрязани част от стомаха, дванадесетопръстника, подстомашната жлеза и жлъчния мехур и пътища.

 

Д-р Амрри смята, че тази операция щяла да е ненужна, ако основателят на "Епъл" още от самото начало се е обърнал към професионални лекари за традиционно лечение.

 

Стив Джоб така и не прие до обичайното лечение и след пет години се наложило да му бъде присаден черен дроб. Тази операция има много странични усложнения, изтъква американският професор. За да бъде приет донорският орган, се прилагат имунодепресанти, а намаляването на имунитета увеличава опасността от появата на нови метастази.

 

През август т.г. заради влошаване на състоянието му Стив Джобс напусна ръководството на "Епъл", а на 5 октомври почина.

 

Аз посветих година и половина на изучаването на болестта на Стив Джобс и имам непоколебимо становище. Ще кажа не само като поклонник на неговото творчество, но и като лекар, без да обиждам, когото и да било, че курсът на лечението му е бил далеч от оптималното, заявява американският професор.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5993 |16.03.2009 Забраниха пиеса на Стив Мартин за Пабло Пикасо . 0| 5259 |04.11.2008 Стивън Содърбърг прави филм за клана Гамбино . 0| 5926 |22.09.2008 Фестивалът на средиземноморските театрални училища приключи с хоро . 0| 5532 |19.08.2008 Първият истински музикален фестивал в България завърши с успех

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads