Реклама / Ads
7| 11833 |08.11.2017 АКТУАЛНО

Столична община е прибрала 120 млн. лв. от зоните, но не е построила нито един паркинг

.
Проблемът с паркирането не е само в Центъра: големите ”спални” на София също са проектирани за далеч по-малък брой автомобили на глава от населението, а презастрояването им не помага на положението. Затова общината трябваше да представи решение.
 

Въведени бяха Синята и Зелена зони - обявени като начин общината да финансира строителството на общински паркинги и гаражи, които най-накрая да осигурят нужния брой паркоместа. Зоните съществуват вече над десетилетие, като на година те "заработват" средно около 12 милиона лева.

 

Това са над 120 милиона, обещани и вземани от софиянци за строителство на паркинги, но досега общината не е построила нито един, ако под него няма метростанция. Но дори тогава гаранции нямаме: тези на МС Стадион Васил Левски, МС Интер експо център (второ ниво) и Централна жп гара са готови от години, но не се използват. Къде потъват десетките милиони от Синя и Зелена зона? Каква е ползата от плащането им?

 

А вчера беше публикувана тази снимка: недовършен подземен паркинг в ж.к. Люлин 5, обявен за събаряне, се плячкосва заради арматурните си железа, вместо да бъде довършен и въведен в употреба. Нима паркинг местата в Люлин са в излишък, г-н Милко Младенов?

 

Нима Синята и Зелена зони са преизпълнили плановете и с парите, които събират в касата на Център за градска мобилност са създали толкова ред и възможности за паркиране из цяла София, че тази инфраструктура може да се жертва? Защо се разрушава нещо полуготово и то ключово съоръжение, което ще улесни живота и паркирането в района? Това ли са мерките, които Столична община предприема за справяне с проблемите на паркирането в София, г-жо Йорданка Фандъкова?

 

Източник: Спаси София

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3941 |07.11.2017 Община Сливен осъмна със запорирани сметки заради водния цикъл . 6| 6641 |31.10.2017 Община Бургас лапнала 10 млн. лв. по програма срещу наводнения, ефектът е нулев . 3| 4691 |27.10.2017 Кметът на Бургас: Системата за предупреждение сработи, но в община Камено тя не бе внедрена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads