Реклама / Ads
3| 5673 |16.06.2009 АКТУАЛНО

Студенти недоволни от сайта на Алма Матер

.
СУ Източник: Вяра Йовева
Все повече студенти се оплакват от липсата на информация в сайта на СУ "Св. Климент Охридски". В него нямало новини за актуалните събития и какво се случва в университета.
 

Реална полезна информация напълно липсва. Качените текстове в сайта на университета са свързани главно с музеи, списъци с професори и асистенти. Има и описание на историята на най-престижния ВУЗ. Какво се случва в момента обаче не е ясно.

„Новият” сайт на СУ „Св. Климент Охридски” все повече заприличва на неосведомителен бюлетин за студенти. Влизайки в него, ползвателите не могат да открият абсолютно нищо за изпити, свободноизбираеми дисциплини, списъци с оценките. В интернет изданието на най-стария ВУЗ преобладават чисто информативно имената на декани, професори, доценти и асистенти, както и телефони на канцеларии, които често дори не са актуални. Друго, което според администрацията на СУ е от съществено значение са всекидневните презентации на преподаватели по различни теми. Важна част в сайта заемат исторически факти за ВУЗ-а, за неговите музеи, за научните постижения в него и едни и същи новини през няколко дни като „Церемония по връчване на Почетен знак със синя лента”.

Това само по себе си слабо касае 90% от учащите се в него. Най-трагично за тях става, когато настъпи поправителната сесия, например. Тогава никой от никъде не може да даде сведения къде, как и в колко часа ще се проведат изпитите. Единствено се носят слухове от ухо на ухо, които не винаги са достоверни.

Сайтът на УНСС е положителен пример в това отношение. Там може да се открие подробен график – оценки, номера на зали и пр. Друго съществено, което уви липсва в СУ са данни за общежитията, подаване на документи и прием, които пряко засягат повечето учаещи се. В Техническия университет пък са на светлинни години в това отношение. Неслучайно сайтът им се определя като един от най-качествените.


Списък с изпитите в УНСС

Остава енигмата обаче колко пари са похарчени за интернет поддръжката на www.uni-sofia.bg, които всъщност са си наши, държавни пари и защо са отишли за видимо несполучлив проект, което не е от днес или от вчера. Колкото и да ни убеждават в противното. Въпроси, на които вероятно отговор няма да бъде даден, както няма да се появи явно никога така нужната информация за студентите във ВУЗ-а.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5975 |26.01.2009 Ето как стачкуват френските студенти . 20| 5425 |16.12.2008 Властта не отиде при студентите . 9| 5489 |19.11.2008 Иран забрани достъп до 5 000 000 сайта . 7| 5622 |01.08.2008 Гафове с български дипломи спъват кандидат-студентите ни в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads