Реклама / Ads
54| 8532 |16.10.2014 АКТУАЛНО

Е. Сугарев: Реформаторите да се вземат в ръце, сметката им е крива

.
Едвин Сугарев
Не бих преувеличавал ролята на тези преговори. Те са предварителни. Следва следващ тур. ГЕРБ опипва почвата да види с кой може да се преговаря. Бих посъветвал реформаторите да се вземат в ръце. Единственана ефективна коалиция в този парламент моге да е между ГЕРБ, РБ и ПФ. От тях зависи дали ще има управление, или ще има избори.Това каза в "Още от деня" по БНТ Едвин Сугарев, бивш политик и дипломат и настоящ писател и публицист.
 
И отново ли ще дадат властта на някоя мърлява коалиция като тази на Орешарски. Може да не случи сега, но знае ли човек, какво може да се случи при един следващ парламент. Това е рискована игра, допълни той.

Вижте в какво странно положение се поставя ГЕРБ. Поставят му се неизпълними условия. Реформаторският блок не реагира като единен субект. Корман Исмаилов казва, че ще се оттеглят ако ПФ е там, припомни той.

Такава възможност съществува, но не бих я препоръчал на ГЕРБ. Огромно унижение е да си в коалиция с лидера ББЦ и Бареков, посочи Сугарев. Джефри ван Орден си слага таралеж в гащите  за Бареков и ББЦ. Той навярно не знае какво иска ББЦ - за един милион работни неща, наборната служба и т.н. Нищо чудно да се обадя на Борисов и да му кажа, да не си прави експерименти, така Сугарев коментира писмото на Ван Орден до Бойко Борисов за ББЦ.

Има изисквания, които стоят над техните персонални интереси. Те мислят, че при следващи избори ще примъкнат от електората на ГЕРБ. А може да се случи обратно, сметката им е крива. Те не могат да извиват ръцете на Борисов, не го познават. Той по-скоро ще отиде на избори. Има нормални правила на приличи ,които трябва да се спазват. А не си ли дават сметка, че може да се разпаднат всеки момент ? Това започна още от Европейските избори, когато извозиха Меглена Кунева. Познавам Иван Костов, така че той би продължавал зад кулисите да играе някаква роля - за евентуално бъдещо управление и решения.Това каза още за РБ Сугарев.

Иван Костов не се е променил и излъчването му е същото. Даже поех отговорност  за него едно време, защото не бе член на партия и за съжаление това ми стовари върху главата и се изчерпи ресурса на СДС. Можеше всичко да се направи още по неговото управление и да управлява още един мандат. Не смятам, че Костов ще играе директно за избори. Ще постави условия, офертата да лбъде отказана от ГЕРб. Може да се търси търговия срещу подкрепа от РБ, срещу министерскихкресла, например за министерството на финансите, като се назначи експерт близък н до ДСБ, прогнозира бившият дипломат.

Най-добре е споразумението на партиите в коалицията да е чисто, почтено. България има нужда от стабилност и пълен мандат на управление, категоричен бе Сугарев.

ДПС дадоха своята оферта, подкрепят правителство на малцинството, но със запазване на всички чиновници в управлението и да не се назначават на постове техни противници от малцинствата. дпс е като прегръдката на смъртта, който го направи става политически покойник. Единственото добро за ДПС е, че явно не се отчита вече в Кремъл, а другаде. Докато Атака, БСП и АБВ се отчитат пред Кремъл. Ако АБВ е част от управляващото мнозинство, ще се придърпва чергата към руските енергийни проекти, ще се  търси възможност България да бъде завлечена към Евразия, коментира другите политически партии Сугарев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 146| 12322 |09.02.2013 Едвин Сугарев: Досието "Буда" е изнесено от БСП . 48| 7418 |20.02.2011 Е. Сугарев: Натискат Цветанов, за да обяздят Борисов . 16| 13436 |19.03.2010 Наркотици превземат техно-партита, диджеите отричат . 1| 7399 |11.08.2008 Виктория Бекъм и Ева Лонгория превземат Лас Вегас с нова игра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads