Реклама / Ads
0| 9704 |03.09.2008 АКТУАЛНО

Светът все още е луд по „Лара Крофт” и „Супер Марио”

.
Легендарните видеоигри и днес са сред най-предпочитаните в цял свят. Музиката от „Супер Марио” се изпълнява във всевъзможни вариации – от пиано до цял симфоничен оркестър.Британката Алисън Карол е новата Лара Крофт.
 

 

След като Анджелина Джоли влезе на два пъти в ролята на популярната археоложка Лара Крофт, днес зад компютърния образ на героинята застава 23-годишната британка Алисън Карол, която е бивша гимнастичка. Тя ще рекламира новата версия на играта „Томб райдър”, която се очаква да излезе на 21-ви ноември тази година. „Баща” на Крофт е Тоби Гард, който създава компютърната героиня, която участва в няколкото издания на играта. Там тя се сражава с древни божества, духове, зли гангстери и дори динозаври.

lady-lara11.jpg

Успоредно с нея обаче светът буквално е луднал  и по 27-годишната игра „Супер Марио”. Тя възниква през 1981 г. и е творение на японеца Шигеро Миамото. В първия си вариант името й е „Донки Конг”. Героят е прекръстен на Марио, когато навлиза в Щатите, където за няколко месеца се превръща в истински хит сред телевизионните игри. Година по-късно американците дори купуват лиценза на малкото червено човече, което трябва да измине 8 нива и да спаси принцесата от дракона. С внасянето на телевизионните игри Нинтендо, „Супер Марио” става най-зарибяващият персонаж и у нас. Именно през 90-те години на миналия век играта е като опиат за деца и възрастни, които щракат с джойстика ежедневно. С комерсиализирането на компютрите пък най-запалените геймъри създават възможност „Супер Марио” да се играе и с клавиатурата. Музиката към всичките 8 нива също става една от най-харесваните в световен мащаб.

 

super-mario-bros-dx-big.jpg

Поради тази причина музиканти от всички страни са се изредили да изсвирят любимите си моменти от играта във всевъзможни аранжименти – на пиано, барабани, китара, флейта, та дори и с цял симфоничен оркестър. Качените в You Tube клипове от изпълненията са сред най-посещаваните и коментираните. Вижте малка част от тях.

Васил Василев

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5307 |03.09.2008 Владимир Путин е най- влиятелната личност на света . 3| 5718 |03.09.2008 Тодор Колев и Радост Драганова са водещите на Dancing Stars по Би Ти Ви . 13| 11629 |03.09.2008 Руски сайтове: Пенсионери, преселвайте се в България, там е рай! . 0| 5873 |03.09.2008 Мажоретки плакнат очите на курортисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads