Реклама / Ads
114| 14553 |30.10.2010 АКТУАЛНО

Светла Петрова нападна властта; съгласна за полицейската държава

.
Светла Петрова изригна срещу ГЕРБ и Цветанов. Призова да се спре полицейщината и да се обърне внимание на сериозните проблеми от ефира на БТВ. "Аз се чудя как и моето име не беше замесено в проекта на държавния глава", попита лаконично журналистката.
 

Водещата на "Сеизмограф" Светла Петрова нападна властта в днешното издание на публицистичното предаване. По традиция журналистката направи едноминутно резюме на изминалите събития през седмицата, в което както винаги благодари на зрителите, които са й изпратили писма. Журналистката изрази задоволство от голямата подкрепа, която е получила от зрителите след гостуването й в сутрешния блок на телевизията, където защити семейството си и сина си. Според публикации в испанските медии Владимир Илчев, син на Светла Петрова и на евродепутата от НДСВ Станимир Илчев, е извикан от "иберийските" власти, за да бъде съден на полуострова за това, че се е занимавал с наркотици и проституция.

Пред Анна Цолова и Виктор Николаев водещата на "Сеизмограф" уточни, че ставало дума за посегателство над свободното слово. Днес Петрова силно разкритикува властта в лицето на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, като дори ги предупреди, че хаосът, който са предизвикали, може да роди доста изненадващо алтернатива. По думите й тя дори можело да не бъде свързана с президентското движение АБВ, но така и не уточни какво точно има предвид.

В първия си разговор с Меглена Кунева журналистката попита дали бившият ни еврокомисар ще влезе в проекта на Първанов и ще се кандидатира за президент. Кунева отговори, че не е заявила подобно нещо, но определи като "обогатяваща" идеята за бъдещата президентска формация. "Явор Дачков също се спрягаше за участник в АБВ. Той беше преди 2 седмици в това студио", припомни Петрова, която лаконично попита как все още не са замесили и нейното име в бъдещата партия. Журналистката на няколко пъти намекна, че вместо правителството да решава сериозните европейски проблеми, които Меглена Кунева обичайно постави, се занимавало с полицейщини. Бившата еврокомисарка пък беше обидена от факта, че не са я потърсили, за да я питат ще става ли партньор на държавния глава.

При следващия си събеседник Сергей Станишев Петрова призова ГЕРБ да изчисти името на Цветан Цветанов. Журналистката дори коментира, че не е изключено Алексей Петров да е следващият министър-председател, както някои медии са писали през последните дни. Бившият премиер на свой ред отново припомни връзките между Трактора и Бойко Борисов в миналото и допълни, че не можело да се говори толкова безотговорно като Борисов, имайки предвид последните му изказвания в "Панорама". В държавната телевизия преди семица министър-председателят обвини БСП за гафовете в "Цанков камък". Светла Петрова добави, че премиерът трябва да извади доказателства за твърденията си. Станишев поиска дебат в студиото на "Сеизмограф" с Бойко Борисов и с никого другиго, като подчерта, че един лидер на опозицията няма смисъл да води спор с други хора, освен с премиера.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 98| 10897 |30.10.2010 В. Томова: Дано до изборите да няма убити журналисти . 32| 7609 |29.10.2010 „Газпром” сложи ръка над "Труд" и "24 часа”? . 10| 8006 |29.10.2010 Борисов на път да скара "тройната коалиция" . 2| 6094 |27.10.2010 Дълголетието - на една ръка растояние...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads