Реклама / Ads
15| 9018 |09.02.2019 АКТУАЛНО

Свободна Европа: Българските служби отказват коментар за отровителя Федотов

.
Източник: БГНЕС
Българските спецслужби са правили справка за пребиваването у нас на руснака с агентурно име Сергей Федотов, за когото се предполага, че е отровил оръжейника Емилиян Гебрев в нервнопаралитично вещество, подобно на ”новичок”. Но и МВР , и прокуратурата отказват всякакъв коментар.
 

Страната ни е получила информация от партньорски служби, че Федотов вероятно е пребивавал на територията на България, съобщи радио "Свободна Европа" с позоваване на свои източници. Във връзка със случая "Скрипал" партньорските служби са поискали справка за влизането в страната и престоя на Федотов.

 

Междувременно никой не е търсил, нито информирал оръжейния производител за хода на разследването от октомври миналата година. Прокуратурата и МВР отказват да коментират. Българските разследващи органи пазят в пълна тайна съдбата на делото за отравянето на Емилиян Гебрев, сина му Христо и производствения директор в завода "Емко" Валентин Тахчиев през 2015 г.

 

От МВР са препратили питането към прокуратурата, откъдето са отказали всякаква информация. Единственото, което уточняват от вътрешното министерство е, че по случая се води разследване и предоставянето на подробности от него се дават само с разрешение на наблюдаващия прокурор.

 

Говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова е заявила, че не е запозната с казуса. Колежката ѝ в Софийската градска прокуратура Зорница Таскова категорично е отказала да дава каквито и да било изявления по темата. Помолена да уточни поне дали разследването все още е в ход или е спряно или прекратено, тя е заявила, че няма да коментира и този въпрос.

 

Самият Емилиян Гебрев коментира пред "Свободна Европа", че от октомври миналата година не е влизал в контакт с разследващите за отравянето му. Вместо това той е бил призован в петък в следствието във връзка с друго висящо дело, част от засилената активност на държавата срещу бизнеса му, след като придоби русенското оръжейно дружество "Дунарит". Публична тайна е, че към завода има силен интерес от страна на депутата от ДПС Делян Пеевски.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4091 |14.11.2018 Българските граждани ще вземат международно признати изпити на майчиния си език . 21| 20520 |20.07.2018 Кулезич пред Фрог: Да се спре нахлуването на ченгесарската мафия в радио „Свободна Европа“ . 17| 18856 |10.04.2018 Българските кошмари на руската банка ВТБ надминаха мозамбикските . 10| 14134 |22.12.2017 Александър Иванов: Антибългарските политици пречат на църквата да говори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads