Реклама / Ads
20| 5634 |03.08.2011 АКТУАЛНО

Танов атакува върнатия лиценз на ЛУКойл във ВАС

.
От агенция "Митници" са депозирали във Върховния административен съд (ВАС) две жалби срещу решение на САС по казуса "ЛУКойл", съобщиха от агенцията днес.
 
 
Това стана ден, след като съдът временно възстанови лиценза на бургаската рафинерия. Основните мотива в жалбите са, че "Лукойл България" ЕООД има договори за доставка на горива с "Холдинг БДЖ" ЕАД и "Столичен транспорт" ЕАД и рамково споразумение с финансовото министерство на дружеството "Лукойл Нефтохим Бургас" няма отношение към тях.

"Агенция "Митници" смята, че е нарушен принципът на равенство на страните и не е предоставена равна процесуална възможност за защита. От определенията на съда ясно личи, че не са обсъдени аргументите на Агенцията във възражението по жалбата, депозирани на 01.08.2011 г. в 9.00 часа, въпреки дадения от съда кратък срок (един час) за това", се казва още в жалбите.

Според юристите на митниците магистратите изобщо не са взели предвид, че заповедта на Танов подлежи на предварително изпълнение по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) и напълно са игнорирали и "важното обстоятелството, че "Лукойл Нефтохим Бургас" АД е имало достатъчно време да подготви дейността си за работа при условия, изключващи прилагането на режим отложено плащане на акциз".

Уточнява се също, че отнемането на лиценза на рафинерията е "закономерна последица от неизправното поведение на складодържателя по отношение на задълженията, които е имал по ЗАДС, наред с всички други лицензирани складодържатели".

В 3-дневен срок ВАС трябва да насрочи заседание, на което да разгледа жалбите и в последствие да се произнесе по казуса. От думите на председателя на съд Георги Колев от вторник стана ясно, че тълкуването на двете определения от първа инстанция е разделило колегите му. Повечето от тях смятали, че трябва да се изчака произнасянето на ВАС преди рафинерията да възобнови дейността си, докато останалите били на обратното мнение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 11262 |25.02.2011 А. Атанасов: За да спасяват задника на Цветанов, прегазиха маса институции . 29| 5819 |21.02.2011 Отнемат правомощията на Цветанов да подписва СРС-та . 48| 7426 |20.02.2011 Е. Сугарев: Натискат Цветанов, за да обяздят Борисов . 13| 5379 |31.01.2011 До 10 февруари става ясна експертизата на „Тановгейт”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads