Реклама / Ads
17| 5178 |04.09.2014 АКТУАЛНО

Танов: Дупката в митниците може да стигне милиард

.
Заварих една структура, която буквално е разградена, заяви тази сутрин по bTV новият шеф на Митниците Ваньо Танов. Има промени в Наредбата и закона, което прави действията на система невъзможни. Ощетен е целият български народ, защото всички чакат повишаване на приходите, коментира той. До момента дупката в системата е 617 милиона лева.
 
Това е неизпълнение на плана по отношение на приходите от акциз и ДДС. Има достатъчно механизми, с които да може до известна степен тази дупка да бъде покрита.

По думите му трябва да бъдат свити разходите. Много лесно се събаря една къща, но много трудно се възстановя от руините, смята Танов. Сега се вижда, че ние сме се върнали в 90-те години в системата на митниците, каза той.


Много от нещата са направени така, че да няма виновни.Наредбата е направена така все едно г-н Тонев е правел, а не министерството, разкри Танов. Той отбеляза, че не е вината само на предишния директор на митниците Павел Тонев, агенцията да стигне до това положение, а вина имат и неговите началници и хората, които са предложили и осъществили редица промени в агенцията.

 

"До момента от акцизи от горива сме загубили около 300 милиона", каза той.

 

"В момента от Агенция „Митници" се опитваме да върнем уредите за контрол и наблюдение, които чрез законовите промени бяха премахнати, но това изисква първо много време, а и някои от законовите промени не могат да бъдат поправени в условията на служебно правителство. В момента ние се върнахме на ниво изпълнение на приходите в агенцията не на база 2013, а направо 2012 година и сами може да се представите пред какви трудности ще се изправи следващото правителство при съставянето на бюджета за 2015 година", завърши Танов.

 

Новият стар шеф на митниците посочи, че много назначения са били направени в последната секунда. Той обеща да направи възможното  и да осигури пари за бюджета през 2015 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6547 |30.05.2014 Борисов защити Цветанов: Съдът е бил под натиск . 34| 6457 |23.11.2013 Цветанов: Коалиции с БСП и ДПС са абсурдни . 1| 6647 |09.08.2013 Чистка в митниците - смениха петима шефове . 23| 11733 |01.07.2012 Свидетелят Г. Цветанов: Зловещото хоро на престъпността може да заиграе в двора на всеки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads