Реклама / Ads
63| 12999 |18.04.2011 АКТУАЛНО

Трактора ще сваля Бойко

.
„Къртици” в Следствието издават тайни на Алексей Петров. Пускат мутри и „Галерия” да плюят опонентите на „Октопода”
 
Алексей Петров тръгва да сваля правителството. Или Бойко или аз! – бил девизът на Трактора в разпалващата се война. Бойните действия трябвало да стартират на 18 април, понеделник, но изтекла информация от прокуратурата за нови свидетели срещу „Октопода” принудили компанията около Трактора да почне заливането с помия на определени кръгове и лица по-рано. Причина за предсрочната атака било и разкриването на задкулисните играчи, между които и Алексей Петров, в цирка по закупуването на „Кремиковци” от някакво световно неизвестно момче от Белене. Голямото притеснение на Трактора и неговите адвокати било разкриването на техните „къртици” в следствието. Това били следователите К.Р. и Л.А. Особено активен бил вторият. Засечени са техни разговори. Започнало е и вътрешно разследване за отстраняването на следовател Шинкова от разследването престъпленията на „Октопода”. Като причина нейни колеги посочват задълбочената и активна работа на жената по делото.

Целта на мащабната кампания е свалянето на Бойко Борисов от власт, както и забавяне и постепенно замитане на процеса срещу „Октопода”. За финансирането били заделени около 2 млн. лева. По традиция първи в оплюването се хвърлиха оределите, но озлобени до краен предел писачи от т.нар. вестник „Галерия”. Ругатни, лъжи, обиди и компромати се изливат като водопад срещу всички, които не примират пред Трактора. На същото ниво бе и телевизионната изява на Даниел Димитров-Релето и Митко Лебешковски, обвиняеми за 11 отвличания по делото срещу „Наглите”. Двамата в един глас „запяха” пред услужливия микрофон, че Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев и зам.-главният прокурор Бойко Найденов са ги натискали да натопят Трактора. Те обаче храбро отказали. Релето и Лебешковски заявиха също, че бивши и действащи барети са автори на много престъпления, между които убийства, рекет и отвличания, но Бойко Борисов ги закрилял още докато бил главен секретар в МВР.

В същият дух действала и една от прокурорките по разплитане на стопанските престъпления на „Октопода”. Тя заплашвала свидетели, че ще им повдигне обвинения, когато разкривали далаверите на мафиотския кръг. Десетки кашони с документи за измами и крупни финансови престъпления все още не са отваряни. Поисканата информация и документация от други страни обаче отдавна била изпратена. Алексей Петров се надявал на подкрепа от ръководството на БСП, но много се ядосал, когато разбрал, че лидерът на социалистите Сергей Станишев споделил, че една от големите му грешки била назначаването на Трактора в ДАНС.

За намеренията на Алексей Петров да се разправи физически с тези, които го разобличават, говори и издателят на в. „Земя” и бивш шеф на Шести отдел в Шесто управление на ДС Димитър Иванов. В интервю за в. "Торнадо", бр. 15 (виж стр. 11), той казва буквално: „Мисля, че в най-скоро време бившата барета (Ал. Петров) ще приложи добре познатата поговорка „око за око – зъб за зъб”. Дали лично Бойко ще понесе последствията или някой от неговите хора, това знае само Алексей. Надявам се да не се стига до кръвопролития. По-скоро мисля, че Цветанов може да пострада”.

Дипломати и чужди служби бесни на спектаклите около Доцента

Дипломати и представители на тайните служби на държави от НАТО и ЕС са реагирали остро на бавенето на процеса срещу „Октопода”, научи „Торнадо” от източници в дипломатическия корпус. Те директно недоумявали как е възможно вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков да отива на крака на Трактора и да обсъждат финансови въпроси. Все повече се налагало убеждението чужди наблюдатели да следят процеса срещу Алексей Петров и аверите му, когато той все пак започне. Англия, САЩ, Франция и Германия били най-активни и решителни по отношение на строгото спазване на закона и процедурите при водене на делото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 13520 |08.12.2010 Трактора и пернишки наркобос обсъждали МВР . 13| 11930 |13.10.2010 Трактора бил личен бирник на Нешка Робева . 39| 14672 |12.10.2010 Провал за прокуратурата - съдът пусна Трактора и "наглия" Лебешковски от ареста . 9| 12162 |26.02.2010 Октопода впи пипала в Баба Марта, Трактора и Хамстера драпат след него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads