Реклама / Ads
18| 6047 |07.11.2010 АКТУАЛНО

Трети протест на служителите на МВР

.
Днес Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР) организира третия си протестен митинг , съобщиха от синдиката.
 

Исканията на служителите на МВР са: ясни гаранции за ресурсното осигуряване на служителите в МВР; приемане на предложенията на СФСМВР по ЗИД (Закон за изменение и допълнение) на ЗМВР (Закона за Министерството на вътрешните работи) и запазване на разпоредбите в КСО (Kодекса за социално осигуряване), отнасящи се към служителите в МВР; Функционален имунитет на членовете на СФСМВР (адекватен на чл. 333, ал. 3 от КТ).
 
Ние осъзнаваме тежкото икономическо състояние на страната ни и въпреки това изпълняваме и произвеждаме продукта – сигурност и спокойствие на гражданите на България, доколкото това е възможно с осигурените ни от държавата ресурси, материали и условия на труд. За съжаление през изминалите 20 години системата на МВР се реформираше от различните правителства козметично, но не и ефективно. Извършените до сега реформи не дадоха и няма да дадат положителен резултат за развитието на системата, нито за нормални условия на труд на служителите в МВР , заявяват от СФСМВР.

Членовете и симпатизантите от синдикалните дружества от цялата страна ще се съберат в градинката пред Министерството на вътрешните работи в 12:00 часа на 07 ноември 2010 год., след което ще се отправят към храм-паметника "Александър Невски". Ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на незнайния войн в памет на загиналите служители от системата на МВР при изпълнение на служебните им задължения.

Във връзка с провеждане на събрание и шествие от сградата на МВР и храм-паметника "Св. Ал. Невски" от 12.30 часа на 7.11.2010г. до приключването на мероприятието при необходимост и по преценка на "Пътна полиция" при СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул."Оборище" между бул."Васил Левски" и ул."Г.С.Раковски", съобщиха от столична община.

От 7 ч. на 7.11.2010г. до приключването на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и леките автомобили превозващи участниците в шествието, сигнализирани както следва: на северната дъга на пл."Александър Невски"; на моста пред Национален стадион "Васил Левски" – само леки автомобили.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 9091 |25.09.2010 Протести в София срещу цигански привилегии . 2| 6269 |21.12.2008 В Ирак започна трети процес срещу Али Химика . 2| 5704 |28.07.2008 „Атака” на протест под прозорците на президента . 1| 7002 |03.07.2008 Протест на две колела срещу безобразнията върху природата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads