Реклама / Ads
2| 6129 |28.11.2014 АКТУАЛНО

Тристранката без единодушие, но Калфин - доволен

.
Вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин Източник: Булфото
Националният съвет за тристранно сътрудничество не стигна до единодушие за подкрепа на проектобюджетите – за държавния бюджет и държавното обществено осигуряване.
 
Това заяви вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин пред журналисти след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Въпреки това, съм доволен от дискусията, тя беше конструктивна и ще бъде полезна и за довършването на работата, добави той, предаде Фокус.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров коментира след съвета, че са останали със своите различия и тревога за работните места и доходите на българските граждани. „За Бюджет 2015 г. очакваме да видим стъпки, които да променят тази картина, но засега не виждаме, да бъдат намерени възможности за видимо движение на доходите, започвайки от минималната работна заплата”, заяви той.

Заместник-председателят на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов коментира, че остават с надежда, че ще бъдат преразгледани някои от позициите и по-специално по отношение на замразяването на минималната работна заплата. „Харесва ни това, че нашите аргументи ще бъдат разглеждани. Дали ще бъдат чути - е друг въпрос”, обяви той.

Димитър Бранков от Българска стопанска камара повтори позицията си, че проектът за държавния бюджет е без мотиви. „По отношение на приходната част нашите съмнения са относно подценената приходна част”, обясни той.

Ивайло Калфин коментира, че представителите на синдикатите са подчертали несъгласията, но е изразено общо съгласие, че след свръхдефицита от тази година трябва да се направи всичко възможно да не се навлезе в такава процедура и следващата година. Калфин добави, че също така са съгласни да се търсят максимални средства за финансиране и съфинансиране по европейсите програми, тъй като следващата година е последната, в която могат да се ползват средствата от настоящия програмен период.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8483 |13.11.2014 Калфин: Пенсионната възраст трябва да се увеличи . 32| 7199 |13.01.2014 Калфин подаде оставка . 4| 6913 |03.01.2014 Ивайло Калфин: Програмата на кабинета е главно добри пожелания . 109| 9349 |13.10.2011 Калфин прокарал заменки на брата на Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads