Реклама / Ads
0| 8060 |13.07.2017 АКТУАЛНО

Цацаров се самосезирал за натиск срещу Марешки? Ще замита следи или ще гради имидж?

.
Поредната ”акция” на прокуратурата е на дневен ред. Този път блюстителят на реда, главният прокурор, който не е довел до край досега нито едно дело с голям обществен интерес Сотир Цацаров се самосезира за това, че срещу Веселин Марешки е оказван натиск ”да спре до края на май бизнеса си с горива”.
 
Спокойно това действие на Цацаров може да бъде поставено в специализирани сайтове за залози с коефициент за "откриване на натиск" от 0.00001%. Главният прокурор няма да открие нищо, просто ще даде възможност на ондулираната си говорителка да се изкаже по въпроса пред не всичко разбиращите журналисти.

Вече е традиция прокуратурата да върши показни арести и да иска имунитети на депутати,да се "самосезира", след което следва дълъг период на пълно мълчание и накрая всичко отива в кошчето. Въпросното самосезиране очевидно ще има подобна съдба, освен ако Цацаров не иска да замете следите на тези, които евентуално са натискали Марешки да се откаже от бензиностанциите си.

Свикнахме със строгия поглед на главния прокурор, когато обявява началото на проверка от този тип и пълната му амнезия, когато го попитат след месеци и години за резултатите от действията на прокуратурата. Само преди дни един така "показно" задържан обвиняем, оказал се после абсолютно невинен осъди ведомството на Цацаров за 300 000 лева нанесени му неимуществени щети. Парите, разбира се няма да бъдат извадени от джоба на главния прокурор.

За опресняване на паметта на позабравилите историята ще споменем някои от най-известните прояви на главния прокурор, завършили с тотален провал от чисто професионална гледна точка. Делото "Костинброд", където главния обвиняем не само бе оправдан, но и назначен след това на висок държавен пост. Делото "Бисеров", което започна със строг поглед и завърши с мънкане след оправдателна присъда. Проверката за развитите болтове на колата на НСО, возила Лозан Панов, което вероятно ще влезе в учебниците по право след години главно с обясненията на говорителката на прокуратурата, обявила на всеослушание, че на колите, направени от "Мерцедес" им падат болтовете от колелата при пътуване. Да не отваряме дума за "убийците" на Делян Пеевски. Много кофти беше за Цацаров, наложи му се да признае грандиозния провал на ведомството си, което по рейтинг води в класацията, но отзад напред. Провали на Цацаров бол, отговорни за това-няма. Само народът дето плаща като поп за сбърканите дела на държавното обвинение.

Така че и този път  нека пожелаем успех на главния прокурор, който продължи традицията на Иван Татарчев, Борис Велчев, Никола Филчев, оставили незабравими следи в правото и обществения ни живот в последните години. Боже, кой ли ще наследи Цацаров след три години?
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7202 |11.07.2017 ВМРО-ДПМНЕ: Заев мълчи за атака на наш евродепутат срещу Македония . 3| 9179 |05.07.2017 Правната комисия прие промените срещу ЧСИ, банките и монополите . 8| 16508 |02.07.2017 Огнян Стефанов: Лесно проверимо е, дали Цацаров е пуснал SMS-а на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads