Реклама / Ads
30| 45833 |11.04.2011 АКТУАЛНО

Целебна гадост ‒ народът пощръкля да се цери с урина!

.
Терапията подмладявала и лекувала маса болест; лекари потвърждават!
 

Едновременно страшно полезно и адски гадно! Що е то? То е т.нар. уринотерапия. Звучи неприятно и невероятно, но е факти ‒ още от прастари времена хората знаят, че в човешката и в животинската урина има маса полезни вещества. Доказано е, че човешката урина притежава изразени лечебни свойства срещу много болести. Старинни рецепти препоръчват прилагането на тази терапия против косопад, ечемици на очите, менструални смущения, дори генитални кондиломи.

Всъщност урината съдържа мелатонин, който е хормон на хипофизата, отделя се нощем и има успокоително действие. През деня тъкмо той регулира ритъма на много телесни функции. Чаша урина след събуждане може да залъже организма, че е спал повече, отколкото в действителност и това е от полза при различни медитационни практики, които силно намаляват съня. За да се постигне този ефект обаче, урината трябва да се пие няколко седмици поред. Всички йогийски текстове препоръчват като начало урината да се пие цял месец. Според йогите пиенето на собствената урина успокоявало и правело хората нечувствителни към болки. Не мога да гарантирам, но се твърди още, че болки в гърлото минавали след гаргара с урина, брадавици изчезвали след няколко намазвания, а раните заздравявали по-бързо. Доказано е още, че лечението с урина давало изключителни резултати при тежко акне и остатъчни петна, както и при други алергии. В Германия пациенти лекуват успешно акне и белези по лицето, смесвайки няколко милилитра прясна урина с десет пъти повече разтвор на готварска сол, като всичко това се дезинфекцира с озон и се инжектира мускулно. Още след десетата инжекция лицата на пациентите станали абсолютно чисти.

Терапията със собствена урина действала добре
, защото тя е продукт на отделителната система на тялото, която съдържа болестотворните елементи и техните антигени във всеки момент, както и хормони и много други вещества. Важно било да се приема първата урина сутрин, и то в средната й част.

Ето и няколко полезни сезонни съвета. Известно е, че обострянето на язвата през пролетта е характерно за месеците март, април и май ‒ т.е. за настоящия период. Най-често се провокира от неправилно хранене, злоупотреба с алкохол и цигари, вследствие на стресови ситуации. До появата на язва води и употребата на противовъзпалителни медикаменти за ставни заболявания като аспирин, кортикостероиди и др. Един от природосъобразните методи на лечение е уринотерапията. Пиенето на урина възстановява слизестите обвивки на стомаха и дванадесетопръстника. Прилагането на компреси и масажите с преварена урина спомага за по-бързото разнасяне на патологичните тъкани и нормализиране работата на храносмилателната система. Важно място в лечебния план имат очистителните процедури. Изпълнени в правилна последователност,¬ те дават възможност на организма да се справи сам със заболяването.

И още ‒ пиенето на урина забавя стареенето, лекува синузит и даже рак. Тя помага и в козметиката ‒ използа се при косопад, при това доказано ефикасно. За целта се използва първата урина сутрин. Нанася се върху чистата коса и се увива първо с найлон /или шапка за душ/ и отгоре със затоплена кърпа. Маската за косопад се оставя да действа минимум 1-2 часа. Отмива се с мек шампоан. Накрая може и с оцетена вода за блясък на косата. Прилага се 1 до 2 пъти седмично.

Който не вярва ‒ да не опитва
. Знаещите обаче твърят, че резултатите са феноменални. А уринотерапията набира все повече фенове ‒ запознати разправят, че много повече хора „употребяват” въпросната течност, отколкото онези, които си признават, че го правят. На пиещите ‒ наздраве!

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6101 |10.04.2011 Мало и голямо се юрна да чисти България . 25| 6819 |09.04.2011 Б. Борисов: Завиждаме ви и за младостта, и за познанието . 15| 5912 |09.04.2011 Т. Дончев: Решението за АЕЦ Белене е търговско . 24| 6520 |07.04.2011 Ген. Ст. Тонев: Не пари, а перспектива търсят лекарите навън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads