Реклама / Ads
1| 14709 |07.06.2017 АКТУАЛНО

Цонко Цонев за Фрог: Кметицата на Каварна ме изгони от рок феста

.
Сегашната кметица на Каварна Нина Ставрева не може да продължи рок традицията. Миналата година изпрати писмо до организаторите, с които правихме рок феста. Те поискаха среща с нея. Тя им отговори в писмен вид, че независимо че съм лице на феста, създателя му, като лице и създателят му беше написала в кавички, могат да ме вземат като техен изпълнител или съпродуцент. Брутално ме изгони от организацията на феста и заяви, че аз нямам място в рок феста в Каварна. Това обясни пред Фрог нюз бившият кмет на Каварна Цонко Цонев.
 

- Г-н Цонев, как изглежда днес Каварна без рок фестивала?

 

- Както през 2002-2003 г., когато никой не бе чувал за града. Благодарение на рок музиката се разви, направиха се комплекси, хотели... Рок фестивалът генерираше приходи, но освен тях той беше реклама за Каварна. Хората си плащаха отоплението само от наема от квартири, които даваха по време на музикалните събития. Идната зима, ако е тежка, не знам какво ще правят. Каварненци усещат отстъствието на рок феста по джоба си.

 

 - Как се стигна до решението на кметицата Нина Ставрева Каварна да не е рок столица?

 

- Нямам обяснение. Кметицата нормално обяснение не даде за това, не обясни защо продаде колата. Аз съм причината. Ставрева не може да продължи традицията. Миналата година изпрати писмо до организаторите, с които правихме рок феста. Те поискаха среща с нея. Тя им отговори в писмен вид, че независимо че съм лице на феста, създателя му, могат да ме вземат като техен изпълнител или съпродуцент. Писмото й го публикувах във Фейсбук, то беше с много правописни грешки, което говори много за стила й на управление.

Брутално ме изгони от организацията на феста и заяви, че аз нямам място в рок феста в Каварна. После ме  обвини, че не съм искал да правя фестивал. Въпреки скандала продължих да организирам фестове. Ловеч е доказателство за това.

 

- Какво става с колата с автографи на знаменитости?

 

- Търгът за нея предстои. Тя беше с подписи на Accept, Емир Костурица, Алис Купър, Джоуи Темпес... Колата е на 8 г., 2009 г. е купувана. Тя имаше много приложения и най-тъпото е, че се продава. Дано да я купи човек с рокаджийска душа и да я запази. С годините тя ще става все по-ценна.

 

- Кметицата остави ли рок винилите?

 

- Махна ги и не знаем къде са. Не даде никакво обяснение. Те бяха сложени на спортната зала и зейнаха дупки.

 

- Написахте в интернет, че рок фестивалът може да ви вземат, но не и китарите.

 

- Китарите са две. Едната е на Глен Хюз. Качих такава снимка с китарите в събота и със златния албум Burn с автограф на Глен Хюз. От него има само 50 екземпляра в света. Китарите и албума не могат да ги вземат и продадат, защото са си мои. Някога ще ги сложа някъде, където хората да могат да ги гледат. Обикалях с тях България през 2014 г., в Албена ги бях оставил. Много хора са ги виждали вече.

 

- Мисли ли сте да направите музей на рока?

 

- Хубаво е да се случи, защото много хора в България имат свои атрибути. Мислим по този въпрос.     

 

- На 9 юни правите рок фестивал в село Могилово. Разкажете за него.

 

- Той ще е три дни. На фестивала ще пее Доро Пеш, метъл кралицата на Германия, Godshard, групата на Ди Шнайдер от Twisted Sister, бившият вокалист на Аccept, румънската група Aura. В петък вечерта ще има няколко български групи, сред които „Конкурент”. Хубаво е, че феновете на България на рока ще имат фестивал, след като този в Каварна бе унищожен. Сцената е вече направена. Ще има бирени барове, приготвил съм и изненада за феновете в събота. Като няма хард рок Каварна, миди останаха, така че... изненадата ще е с тях. Също така в Могилово ще  представя втората част на книгата си „Кметълски истории”. Да добавя, че Джулай Морнинг ще бъде в Тутракан с БТР, Джон Лоутън и аз. За втора година посрещаме слънцето на Дунава. Така че след 6-и ще продължи фиестата. Там също ще има фестивал – 12 групи ще участват. От вечерта на 30 –и до изгрев слънце ще има купон в Тутракан.

 

Интервю на Даниела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8782 |07.06.2017 Рок-скандал между кметицата Ставрева и кметъла Цонев . 2| 7108 |06.06.2017 Първо във Фрог: Васил Иванов получи медиен Оскар, записа се в Бюрото по труда . 0| 9603 |06.06.2017 Фрогоко: Кметълът Цонко Цонев мести Kavarna Rock Fest в село Могилово
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads