Реклама / Ads
5| 16927 |14.06.2018 АКТУАЛНО

САЩ води второ криминално разследване срещу Пеевски за пране на пари

.
Делян Пеевски
Срещу Пеевси се води второ криминално разследване в департамента на САЩ за пране на пари в особено големи размери. Това заяви банкерът Цветан Василев в онлайн предаването „Най-добрите”.
 

Борисов е допуснал Пеевски да се разпорежда в правителството без да носи никаква отговорност. Борисов по-скоро пръв ще си отиде от политическата сцена, отколкото Пеевски.

 

В България корупцията не е от бизнеса, тя върви отгоре по вертикалата надолу. Най-дълбоката лъжа на Пеевски и неговата клоака, е че Иван Костов е човекът, който е получавал нещо от банката и мен. Да, аз съм водил срещи с него, но никога не съм говорил за него на тема пари, а на тема рискове. Ако някой се е възползвал пряко от банката, са структурите около Пеевски и Александър Сталийски. Сталийски преди 2 години се закани да ме съди, нека го направи. Ще си покажем в съда някои документчета.

 

Пеевски имаше цял списък за раздаване на пари. В него бяха Светлин Йовчев, Писанчев и др. Центърът, който стои зад Пеевски не е Цацаров, Цацаров е продукт на този център.  Някои твърдят, че той е намерил пристан в Библиотекарския институт. ДАНС действа като частна структура за репресии. Трябва да защитава интересите на държавата, а не на Борисов, Пеевски... ДАНС е маша в ръцете на бившите служби. Напоследък има явни амбиции на Москва да контролира у нас. Не изключвам и топлите връзки на Йовчев с Кремъл.

 

Не мога да твърдя, че Кремъл е участвал в атентата срещу КТБ.  Но твърдя, че Кремъл е бил бесен от неуспеха на „Южен поток”. В прав текст ми бе казано, че аз съм виновникът за това.

 

„Южен поток” беше обречен от самото начало на неуспех. Не беше съгласуван с Европа. Що се отнася до АЕЦ „Белене” смятам, че този проект също не е подготвен, тъй като не е добре защитен нито икономически, нито политически, нито пазарно. Борисов е притеснен, че неговото правителство загуби арбитража с Россатом. Той се притеснява, че някой ще му потърси отговорност.

 

Василев отговори на въпрос дали КТБ е дала кредит на в. "Монитор": Покупката на „Монитор” е финансирана чрез банката. В разпределението на медийния пазар се включи и Борисов. Тези медии продължава да бъдат издържани 4 години, при положение че са на 100 % губещи. Пеевски официално към датата на затваряне на банката е имал 250 млн. лв. задължения, от окито 100 са изплатени чрез цесия. Останалите той забрави да ги изплати. Извън тези задължения Пеевски по друг косвен начин е дължал над 560 млн. лева към структурите на нашата група.

 

Зала „Универсиада” трябва да бъде продадена на минимална цена 50 млн. лв. Тя е обслужвала своите кредити. Реално е да продаваш активите на реална пазарна цена, а не каквито са ти задълженията към банката. Почти съм сигурен кой ще е купувачът на залата. Пеевски със сигурност ще бъде облагодетелстван. Той е фронтменът на операцията за залата.

 

Гледайте ТУК на живо интервюто с Цветан Василев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 12544 |28.08.2017 Шумът около военните заводи даде очакван резултат: Държавата ще национализира ”Дунарит” . 1| 13791 |13.09.2016 Криминалното разграбване на активи от КТБ продължава . 0| 6206 |07.09.2016 Вътрешната ни политика-сватби и разводи . 1| 6259 |07.08.2016 България е на второ място в света по пиратство в интернет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads