Реклама / Ads
17| 8120 |13.01.2021 АКТУАЛНО

Цветан Василев: След погрома на КТБ отношенията Борисов-Пеевски станаха ”союз нерушимый”

.
Цветан Василев
След погрома на КТБ отношенията Борисов-Пеевски станаха ”союз нерошимый”. Министерството на икономиката е запазена територия за Пеевски, известно е за Божидар Лукарски. Публична тайна е, че Пеевски взе на концесия квотата на Волен Сидеров. Министър Караниколов защитаваше интересите на Певски. Същият е и сегашният министър Лъчезар Борисов, има връзки с Пеевски от 2008 г. Няма какво да споменавам Горанов. Това каза банкерът Цветан Василев, бивш мажоритарен собственик на КТБ.
 

Борисов е изнервен от тази тема. Бягането на Бойко Борисов от темата за отношенията му с Пеевски само показва колко е чувствителен на тази тема, каза още финансистът.

 

Няма поръчка или публичен търг, в който да няма интереси на Пеевски . Има интерес и Борисов. По време на първото правителство на Борисов нямаше толкова явно отношение, нямаше средства. Техният брак по сметка укрепна след фалиране на КТБ, обясни той в "Честно казано с Люба Кулезич" пред Евроком..

 

Това стана оше по ясно около Булгартабак. Косвено са били партньори при приватизацията на Булгартабак. Косвено са били партньори и при първия проект на "Южен поток". Бил съм свидетел на тия разговори, посочи банкерът.

 

Той коментира и назначаването на Виолета Сечкова за консул: Показвал съм документи, че Александър Сталийски е доверено лице на Борисов. На Южна Корея, когато и трябва човек, пита българското правителство. Тя била дилър на Самсунг, потресен съм, коментира банкерът.

 

Ако някой очаква да ги види строени като акционери Певвски и Борисов, никой няма да ги види. Никой не декларира каквото и да било. Пеевски декларира едни фалшиви доходи. И Цацаров и Гешев са част от това престъпно статукво, каза още той.

 

Те са партньори и в огромната кражба на Виваком. Никой не си мисли, че един Спас Русев може да притежава 46%. За мен тези неща не са странни, обясни той.

Нито една бществена поръчка не минава без защита на техните интереси, категоричен бе Цветан Василев.

 

За мен е нонсенс сделката за Нова телевия, без да е качила зрителския интерес Не мога да си представя, че стойността на Нова телевизия се е вдигнала със 100 млн. лв. благодарение на кадрите на Пеевски, коментира той. Няма логика икономическа и от гледна точка на маркетинг. Все едно да сложиш лъжица катран в мед. На какво ниво е този контакт, за да се поеме и този риск? Ако Пеевски няма да си занимава с медии с какво ще държи прокуратура? Навсякъде къде се е докоснал Пеевски става въпрос за безобразни престъпление, каза той и даде пример с Дунарит.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 17822 |09.01.2021 Банкерът Цветан Василев за ортаклъка между Борисов и Пеевски . 40| 38166 |08.01.2021 Първо във Фрог: Адвокат поиска от КПКОНПИ да разследва Борисов за корупция и конфликт на интереси . 17| 6564 |30.12.2020 Гешев се хвали със заловени необразовани престъпници, питат го кога ще разследва образовани като Петьо Еврото . 23| 5275 |29.12.2020 Ангел Кунчев: След Нова година решаваме за мерките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads