Реклама / Ads
1| 6458 |30.01.2018 АКТУАЛНО

Д-р Цветеслава Гълъбова пред Фрог: Безхаберието уби 3-годишно дете

.
Непукизма и наглостта на общините, на държавата, на семействата, на хората ли са причина за смъртта на 3-годишното дете, убито в Пазарджишко от питбул? На този др.въпроси на „Фрог нюз” отговаря психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, директор на болница „Св.Иван Рилски”.
 
Безхаберието в държавата рефлектира върху семействата и няма как тези процеси да се разделят. Ако държавата не беше безразлична към хората си, то със сигурност щеше да има много строги наказания за такива „родители”.
А всички останали щяха да си вземат поука – щом са решили да отглеждат деца, да знаят, че това преди всичко е огромна отговорност. Не става въпрос за удоволствено изживяване за 5 минути, а после да става каквото дойде.

Безхаберието на родителите в конкретния случай е видимо. В последно време в България родителите се заемат предимно само да осигуряват материалното за семействата – скъпи вещи и др., а какво и как правят децата им от ранна възраст, очевидно не ги интересува.

Как може да оставиш едно 3 годишно дете да се шляе само по улиците на селото?
Не съм запозната в детайли, дали стопаните на кучето пък са го отглеждали по всички норми и правила?

Възниква и въпросът – защо у нас тази опасна кучешка порода питбул е разрешена, като в другите страни е забранена. Уж все вземаме пример от другите, ама комай го правим избирателно. Че аз непрекъснато срещам по улиците в София големи породи кучета, които стопаните им разхождат без каишки, без намордници, да не говорим, че в центъра винаги си в риск да настъпиш кучешки изпражнения. Но нито съм видяла, нито пък съм чула някой наглец да е наказан за това.

Живеем в държава, в който безхаберието е издигнато в норма, в култ. Демонстрира се наглост и неспазване на законите и се прави със самочувствие, че там някъде има някакви правила, които обаче са писани за друг, не за нас.

Най-големият въпрос, който си задавам днес е - как едни нормално изглеждащи хора, вярно не са интелектуалци и титани на мисълта, могат да си оставят детето на такъв произвол? До по-голяма възраст децата могат да създадат опасности за себе си.

За съжаление ще минат няколко дни и случаят ще се забрави. Нали си спомняте преди време как едно друго куче буквално наяде един професор от икономическия институт. Не само тази, случки за сравнения има много.

Важно е обаче пак да питаме - има ли контролни органи, каква е събираемостта на глобите, които са смешни по размер? И защо по улиците ходят огромни песове с размерите на магарета без намордници, каишки и т.н.?
Ако някой иска, може да отговори, ама надали….
Записа Аделина Делийска
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7935 |25.01.2018 Социологът Атанас Мерджанов пред Фрог: БСП няма основание да се гордее с този вот . 0| 7758 |24.01.2018 Психологът Елка Божкова пред ”Фрог”: Законът трябва да се изправи срещу агресията при децата . 10| 12776 |24.01.2018 Представиха нов евродоклад за корупцията в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads