Реклама / Ads
2| 8270 |21.04.2017 АКТУАЛНО

Удари ли дъното пловдивската Темида?

.
Пловдивската Темида стигна дъното, това е категоричното становище на дългогодишни юристи по случая с т.нар. „хулиганство при управление на МПС“, при което един ударил шамар на оператор от Нова тв, заради което бяха задържани под стража четирима души.
 

Същата тази Темида, примерно в Бургас, освободи мъж, застрелял хладнокръвно готвача си в стария Несебър. Извършителят е мазен собственик на заведение и остана „под домашен арест“. Тъй като домът му съвпада кръчмата му – любима за по-първите хора, той никога не страда от липса на компания, а смисълът на постановената процесуалната мярка на практика си остана само на хартия.

 

Преди минути по Нова тв говорителят на Пловдивската прокуратура с тежки слънчеви очила в мрачното утро разясни, че текстът, по който са обвинени четиримата е нов и е добре да се разбере, че действията им са можело да стигнат до тежко престъпление. Естествено, говорителят не разясни как шамарът може да доведе до трагични резултати, за разлика от спирачките, които телевизионният оператор е набил пред джиповете и с това безумно действие реално предизвикал яростта им.

 

В момента сме свидетели за пореден път на: журналисти, които не могат да произведат реални обществено значими новини, превъртат за удобство лична случка, като я превръщат в ТОП-новина. Журналисти, които поради обществено-икономическата ситуация в България, се кланят на мутри, изведнъж са мнооого обидени от това, че някой им ударил шамар. Темида налага изкючително тежка мярка на мнозина, без да е изяснила фактическата истина и въпреки яснотота, че шамарът е ударен от един, а не от няколко. Говорителят на Прокуратурата мотивира това решение с предполагаеми евентуални, но не и реални последици. Неизвестно защо е предположено, че тези хора – без нито една криминалистична регистрация, ще извършат ново престъпление, за това е по-сигурно да са в ареста.

 

За мнозиството, за „обикновените“ хора, най-страшна е злоупотребата с власт и служебно положение. Властта, дадена на хора, които нямат интелектуално и морално ниво за употребата й, се превръщат в страшна сила. Това е типично за всяка сфера на обществения живот, просто защото уредбата на днешната РБългария е такава. Естествено, към тази злоупотреба паралелно върви и лицемерието, с което извършващите я ни убеждават, че видяното от нас бяло, всъщност е тяхно черно. А, само тяхното има значение!

 

Източник: rns.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4048 |20.04.2017 Антимафиоти удариха банда лихвари от Вършец . 27| 20083 |20.04.2017 Васил Иванов удари по Бенатова, Сарелска и Цолова . 5| 4346 |13.04.2017 Дамаск: САЩ удариха склад с химически оръжия на джихадистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads