Реклама / Ads
1| 7159 |17.05.2008 АКТУАЛНО

Уди Алън покори Кан отново

.
Филмът на големия режисьор е извън конкурната програма на фестивала, но предизвика истински трепети в претенциозната публика и бе посрещнат със заслужени овации. Французите се представят с леко отегчителен филм с Катрин Деньов.
 

 

Зрителската любов към дребничкия и очилат режисьор от Ню Йорк явно не познава граници. И това, че неговият филм "Вики Кристина Барселона" е извън конкурсната програма в Кан може да се тълкува както в буквален, така и в преносен смисъл. Защото Уди Алън не се съревновава с никого. Публиката в курортния kan.jpgград се радва на всеки кадър от лентата и жадно следи всяка емоция по лицата на актьорите, които участват в него. Неговият неповторим режисьорски хумор както и преди е близък за зрителите и разбираем. По сценария на Уди Алън в града на Гауди - Барселона, пристигат две американски момичета - романтичната блондинка Кристина и сериозната брюнетка Вики. Там те срещат героя, изигран от Хавиер Бардем - авангарден художник, който тежко преживява раздялата със съпругата си и е на ръба на нервна криза. Решен да забрави миналото и да се разтуши той заминава с двете на съвместен уикенд, Кристина се дърпа, Вики не чак толкова, но в крайна сметка всички се заплитат в сложни любовни взаимоотношения с художника, бившата му съпруга и известен брой второстепенни познати. Романтичната и чувствена блондинка, разбира се, се играе от Скарлет Йохансон - новата муза на Уди Алън. Темпераментната испанка и бивша съпруга на художника, която в определени моменти е готова на всичко, ту да се хване за ножа, ту за пистолета, една доста динамична роля, се изпълнява от Пенелопе Крус. Сериозната брюнетка Вики е поверена на актрисата Ребека Хол, която може да се каже, че е своеобразна украса за филма, гарнирана с кадри от барселонските улици и къщи, и неповторимата архитектура на Антонио Гауди.bono.jpg

Петък се оказа ден за французите на фестивала в Кан и те изобилстваха по булевард Кроазет. Вечерта в конкурсната програма бе прожектиран филмът на режисьора Арно Деплешан "Коледна denovmastroiani.jpgприказка", в който участва Катрин Деньов. Дългият и леко депресивен филм, тъй като някои от героите един след друг се разболяват тежко и търсят съвместим донор. "Коледна приказка" е изпълнен с патос и дори в определени моменти на зрителите им додява и им се иска да излязат от салона, право, което имат, защото могат да срещнат звездата от U2 Боно, който се появи в компанията на шефа на журито Шон Пен или пък да зърнат за момент друга атракция на фестивала - боксьорът Майк Тайсън, за когото ще се излъчиtaison.jpg документален филм. Харисън Форд пък не пропусна да се разходи из плажовете на Лазурния бряг и веднага привлече вниманието на многобройните папараци.

Александър Иванов ford.jpg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5212 |08.05.2008 Английската банда Transglobal Underground отново забива у нас. . 1| 7343 |01.02.2008 Бритни Спиърс отново влезе в болница . 8| 6239 |17.01.2008 Никита Михалков отново идва в България през март . 1| 5342 |10.12.2007 Роби Уилямс отново в Take That ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads