Реклама / Ads
36| 6996 |26.09.2011 АКТУАЛНО

Дж. Уорлик: Не искате ли да знаете имате ли шистов газ?

.
Джеймс Уорлик
Всички виновни трябва да бъдат подведени под отговорност, настоя посланикът на САЩ. САЩ няма фаворит за президент, увери Уорлик.
 

Нещо е провокирало този инцидент; изборите едва ли са причината, коментира  по НТВ драматичните събития в Катуница посланикът на САЩ Джеймс Уорлик. Всички виновни трябва да бъдат подведени под отговорност - и тези, които са провокирали действията, и ромите, които се поставят над закона.

Трябва да се анализират предпоставките на насилието, настоя още той.  Поддръжник съм на намирането на правилното равновесие; полицията не може да позволява на никого паленето на частни домове, но гражданите могат да бъдат оставени да протестират и да изказват своето мнение.

Никой не трябва да стои над закона, в т.ч. и лидерите на ромската общност; трябва да има съдебно преследване, ако те са нарушили по някакъв начин закона. В САЩ също има проблеми, повече от 2 столетия; трудно е да се гарантира равенство между различните раси и етноси. Има случаи, при които хората взимат закона в своите ръце, а не бива. Това е предизвикателство, както за САЩ, така и за България.

Понастоящем не се говори за разработване на находища, а за установяване има ли такива находища в недрата на земята, дали може да бъде извлечен и какво е качеството му. Затова протестите се случават малко рано, коментира Уорлик другата болна тема. Поне трябва да бъдат направени тестови сондажи, въздеййствието върху околната среда е незначително, увери той и добави, че разработването (ако има такова) би наложило специални действия. Ние в САЩ също проучваме въздействията върху околната среда. Ние разработваме и в населени места - в Тексас и в Пенсилвания, технологиите напредват; начините са различни. Въпросът не бива да се разглежда емоционално, а на базата на научни изследвания, каза Уорлик. Оставям въпроса за референдум в ръцете на българското правителство, но въпросите, свързани със сложна наука, е необходимо да се разглеждат от специалисти, а не от граждани, които нямат познания. в САЩ не сме правили референдум.

Нямаме фаворити за президент; ще има протоколни срещи с по-изявените кандидатпрезидентски двойки, каза още посланикът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 10248 |25.09.2011 Новият шеф на АЕЦ „Козлодуй” главен играч в далаверата с подмененото гориво . 130| 34460 |25.09.2011 Цар Киро плаши приятел на Ангел със смърт, а България – с Косово . 138| 17738 |24.09.2011 Война в Катуница, има убит и ранени, спецчасти пазят Цар Киро . 12| 13489 |22.09.2011 Звездният хирург д-р Енчев подгонен от агентите на НАП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads