Реклама / Ads
35| 23974 |30.01.2020 АКТУАЛНО

Васил Божков: Живеем във времето на Гьобелс. На Балканите съм, не мисля да се върна

.
Васил Божков
Какви доказателства могат да намерят. Мислите ли, че имат доказателства за всички обвинения. Нека Гешев да прочете търговското право. Ако компанията дължи пари, има актове. Законът е такъв, не сме го нарушили и не дължим нищо. Ние сме дали по сто лева на всеки пенсионер. Нека да види закона за таксите. Той се определя от органа, който обслужва услугата. Нека да не бъркаме търговския закон с наказателното право.
 

Това каза Васил Божков по БТВ. Аз съм акционер в компании. Платил съм си всички данъци. Ако компанията има задължения, може да си ги платим. Мениджмънтът на компанията решава, а не акционерите. Огромни компании по света дължат пари, плащат ги. А ние не дължим нищо.






Дали ще бъда в студиото скоро не мога да кажа. Опасявам се да се върна в България. Ние живеем във времето на Гьобелс. Аз дължа пари. Кои са тези пари? Дали могат да се намерят доказателства за подкупи? Как да се върна при това положение. Аз се чувствам застрашен за живота си. Ако се върна сигурно ще ме арестуват веднага. Нали виждате, че правят репресии. Г-н Гешев иска да търси престъпници - нека да се огледа по-високо от Комисията по хазарта. Кой е над комисията-министъра- кой е над министъра-министър-председателя.

 

Държавата е получила 500 млн. Лотарията е спечелила за всички години няколко стотин милиона. Акционерите не плащат данъци. Има търговски закон. Защо не обвиниха други акционери. Зад обвиненията стоят бръщолевенията на едни или други хора. Всичко е скалъпено и съшито с бели конци. Преди акцията имаше постове, че акцията се провежда.

 

Никога не съм давал подкуп на длъжностно лице. Ако се търси вина, трябва да се търси по-високо от Комисията по хазарта. Не съм влияел на комисията по хазарта. Бизнесът е строго регулиран. Няма как да влияеш. Много големи фирми са допуснати до пазара. Предупредих феновете на „Левски“, че ако спрат лотарията, няма да имам пари да ги издържам. Гешев каза, че нямат право да протестират. Как така? Нали сме в демократична държава. Не съм подбуждал към протести.






От прокуратурата никой не се е опитвал да се свърже с мен. Мислех да се върна след като ме повикаха. Но след вчерашните изявления на Гешев, няма да се върна. Претърсени са 13 офиса и дома ми.  Днес пак претърсват дома ми. Арестувана е жена ми. Нямам информация за нея. Не мога да кажа каква ще е съдбата на „Левски“. Вероятно ще блокират бизнеса ми, но по кой закон не мога да ви кажа. Бях по работа. Сега стоя в чужбина. Не мисля, че трябва да се върна, защото съм застрашен. Има ли значение къде съм. Не съм в Сърбия. На Балканите съм. Важната тема е кой какво дължи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 15293 |28.01.2020 Илиян Василев: Искат да ви управляват хора като Гешев, които не са избирани от вас и от мен . 34| 87716 |13.01.2020 Илиян Василев: През 2020 г. ще се сгромолясат правителството и Борисов. Диагнозата е медицинска . 8| 17141 |12.09.2019 Цветан Василев: Къде са сега „подаръците“ за 500 млн. евро за руската шпионска централа?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads