Реклама / Ads
3| 11072 |20.05.2020 АКТУАЛНО

Васил Божков: Когато един премиер се страхува, идва време за избори за нов собственик на ”Левски”

.
Васил Божков Източник: БГНЕС
Васил Божков обяви намерението си да проведе “електронно гласуване“ за определяне на новия собственик на “Левски“. Той публикува анкета на страницата във фейсбук, чрез която този въпрос трябва да решен.
 

“Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК “Левски“ да бъде определен чрез електронно гласуване?“, пише Божков.

 

През последните дни юристите са разделени по въпроса кой е собственик на "Левски". На 8 май близкият до Божков бизнесмен и фактически собственик на акциите на "Левски" Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов.

 

От своя страна премиерът отказа да ги приеме и в момента те са в касата на стадион "Георги Аспарухов". Според някои юристи, иска или не, премиерът Бойко Борисов не може да откаже да приеме акциите. В същото време Борисов само номинално се води собственик, ако не е вписан в книгата на акционерите като такъв.

 

 

В  кризата вчера се намеси и бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски, който дари половин милион лева на отбора чрез компанията си "Интръст". Така той предизвика нов раздор около тима. Феновете определиха дарението му за "неприемливо" и призоваха ръководството да го откаже.

 

"Тръст Синя България" изиле с позиция против дарението на Пеевски.

 

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев каза, че дарението технически вече е в сметката на клуба. Предстои да се проведе заседание на Управителния съвет, на което ще се вземе решение по въпроса.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 108614 |13.05.2020 bTV с грандиозен гаф, докато Диков говори за Василев, Божков и нечия министерска кариера /видео/ . 62| 26323 |08.05.2020 Васил Божков: Общото между мутрите преди и сега е Борисов. Различното е Пеевски. Той дърпа конците . 25| 15669 |26.03.2020 Васил Божков: Рано или късно обществото осъзнава, че то е държавата, а не временно домогналите се до власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads