Реклама / Ads
6| 5234 |09.11.2014 АКТУАЛНО

Вежди Рашидов: Не вижда смисъл от новини на турски език

.
Не смятам, че е имало грешки. Това каза по БНТ Вежди Рашидов, коментирайки първия си мандат като министър на културата в първото правителство на ГЕРБ.
 

"Мишел Бонев, не беше моя грешка, но аз като министър понесох тези хапки, и друго не се е случвало да е грешка в министерството", допълни той. На въпрос по-добре ли е министър от депутат, Вежди Рашидов отговори: "Малко по-добре, въпреки, че и двете не са най-доброто нещо, което може да се случи на един човек, особено ако е реализиран. Както аз – 60 години съм бил художник. Но, в крайна сметка, няма вечно щастие. Така че, така се случи пак", каза той.

 

Рашидов определи като успешна реформата в театрите по време на неговия мандат в първото правителство на ГЕРБ. Запитан, защо назначаването му повторно за министър беше посрещнато с протест, Вежди Рашидов каза: "Този протест има опашка. Аз бях предупреден три дена по-рано, заплашен по телефона, че ще има такъв протест. 12 човека, не могат да бъдат протест. 12 интелектуалци, които вие не ги разпознавате и ще ви питам познавате ли някой от тях. Това не е честно първо. На протест когато видя един Теодоси Спасов – ще се притесня. Когато видя един Георги Господинов – ще се притесня. Когато видя един Христо Мутафчиев – ще се притесня, или Вальо Танев. Или някой голям киноактьор или кинорежисьор сериозен - ще се притесня. Аз знам за какво е този протест, по-късно ще излезе и това. Не им прави чест. Не може с рекет да се правят тези неща", категоричен беше културният министър. Като министър той каза, че има свободата сам да сформира екипа си. "Не е въпроса до персони, а въпросът е до работа", назова Рашидов основния принцип и допълни, че за “първи път министър-председател каза “направете си екипите, които ще работят”. "Не е номерът само да даваме заплати на някои хора", каза Вежди Рашидов и подчерта, че при избора на свои заместник-министри ще търси хора, които познават материята и могат да постигат резултати.

 

На директния въпрос, смята ли че трябва да спре излъчването на новини на турски език по БНТ, Вежди Рашидов каза, че не възразява и не вижда смисъл след като новините са съобщени веднъж след това да бъдат съобщавани на още един език, подчертавайки, че самият той е турчин и български гражданин. В този контекст Вежди Рашидов поиска повече предавания за култура в обществената телевизия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 10951 |21.06.2014 Цветан Василев: Създал съм се сам, с Доган съм се виждал 2-3 пъти за 15 години . 25| 6824 |09.04.2011 Б. Борисов: Завиждаме ви и за младостта, и за познанието . 6| 5514 |02.12.2010 В. Рашидов: В България се самонаграждават всеки ден . 7| 7242 |26.11.2008 Визуализации на това, което вижда мозъкът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads