Реклама / Ads
20| 7151 |03.11.2010 АКТУАЛНО

Велизар Енчев: Свързването ми с Първанов ме обижда!

.
Кратко описание Източник: Тв СКАТ
Журналистът Велизар Енчев отрече участие в политическия проект на президента Георги Първанов. Името му бе споменато в някои публикации по повод предстоящето обяваване на проекта на 11 ноември 2010.
 
Публикуваме писмото на г-н Енчев до Фрог нюз.


Уважаеми колеги,

В публикация на Таня Петкова в „Мediapool.bg”, информираща за бъдещата президентска партия, е посочено и моето име като участник във въпросния политически проект.
Искам най-категорично да обявя, че написаното изобщо не отговаря на истината. Точно обратното – в последните 20 години съм сред най-острите и последователни критици на вътрешната и външната политика на Георги Първанов, особено на неговото обвързване със Слободан Милошевич по време на кървавия разпад на Югославия. Автор съм на поне стотина телевизонни кореспонденции и коментари от Югославия, в периода 1990-1996 г., в които соча БСП и Георги Първанов като съпричастни на агресивната политика на сръбските социалисти, довела до гражданската война в страната.
Като посланик в Хърватия (1997-2002) имах сериозни различия за балканските приоритети на външната ни политика с току-що избрания за президент Георги Първанов, което изнесох в издадена през 2009 г. книга за работата ми на Балканите.
Длъжен съм да припомня, че винаги съм коментирал критично ролята на Първанов при съставянето на тройното правителство, близостта му с престъпни олигархически фигури и отговорността му за изпращането на военен контингент в Ирак и разполагането на американски бази на българска територия.
Свързването на името ми с този политик е обида за моя личен и политически мироглед. Затова моля да публикувате опровержението ми на въпросната публикация.

С уважение
Велизар Енчев
коментатор на ТВ СКАТ

(Заглавието е на редакцията)

Редакцията ще публикува и други мнения по темата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5727 |17.06.2010 bТВ и Нова мерят мускули с Първанов и Борисов . 3| 6674 |29.04.2008 Инициативи на ДАГ и Първанов създават работа на лесничеи . 1| 6433 |08.04.2008 „Факултето”: Първанов е министър на МВР, полицай=милиционер . 5| 5384 |05.04.2008 Първанов патрон и на фестивал на българското кино в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads