Реклама / Ads
9| 12882 |13.12.2017 АКТУАЛНО

Вера Ахундова: Делото КТБ е фарс, всяка следа към Делян Пеевски е унищожена

.
Вера Ахундова, съпредседател на сдружение “Ние, гражданите”, смята, че делото за КТБ няма да тръгне и на втората дата – 23 януари. „Това дело е фарс за едни, комедия за други и трагедия за трети – това време се използва, за да се приберат и последните остатъци от КТБ.”, посочи тя.
 
Това е постановка пред публиката, тези 4 млрд лева са оценени на 0 лева, Пеевски, Борисов и компания прибраха тези пари. Всяка следа към Делян Пеевски е унищожена. Но ние сме извадили списъци с кредитите на семейство Пеевски, които надхвърляха 100 милиона. Нашите документи са изчистени от сървърите и паметта на банката,  допълни Ахундова пред BiT.

Специализираният наказателен съд не даде ход на делото за фалита на Корпоративна търговска банка. Главна причина за това беше отсъствието на основния обвиняем Цветан Василев, който е призован нередовно. Оказа се, че обвинението е поискало справка от затворите и арестите в страната дали той не се намира там, а СДВР още го издирва. Въпреки медийната информация, че Василев се намира в Белград, където главният прокурор Сотир Цацаров беше на посещение преди броени дни.

Освен това се оказа, че не всички 18 подсъдими са получили материалите по делото. На журналистически въпрос защо Делян Пеевски не е призован, шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев отговори, че липсват доказателства, уличаващи го в съпричастие към фалита.

Според един от адвокатите на Цветан Василев – Константин Симеонов, съдът е спазил процедурата по издирването на основния обвиняем. „Никой не ни е връчил обвинителния акт, нямаме пълномощие да получаваме документи предназначени за нашия клиент. Прокуратурата не иска Цветан Василев да се прибере в България, не е ясно какво ще се случи с него, ако той се прибере – има отделени материали, които чакат неговото появяване“, каза Симеонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5570 |13.12.2017 Съдът не даде ход на делото за КТБ . 2| 4424 |13.12.2017 Стартира делото КТБ . 2| 5392 |12.12.2017 Ася Петрова: Делото „Килърите” мина в историята с 3 доживотни присъди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads