Реклама / Ads
16| 25498 |23.03.2012 АКТУАЛНО

Вижте убийството на Самоковеца

.
Девет години след убийството на Константин Димитров-Самоковеца в интернет се появиха потресаващи кадри от екзекуцията на митичния подземен бос. Той бе разстрелян на площад "Дам" в Амстердам на 6 декември 2003 година. Видеото е разсекретено от техническия отдел на холандските служби за сигурност.
 

На кадрите се вижда и ранената манекенка Цеци Красимирова, в чиято буза се заби куршум. Скандалният видеозапис е бил предаден на родното МВР от спецслужби в Холандия само дни след кървавата касапница в идеалния център на Амстердам.

Така в Холандия бе арестуван физическият убиец на Самоковеца - местният бандит Ервин Врекер, занимаващ се с проституция, трафик на хора и дрога.

Българското разследване за убийството на Константин Димитров-Самоковеца обаче е в застой през последните години. Така и не беше установено кои са поръчали на Врекер да застреля Самоковеца.

Физически извършител на убийството бе задържан и осъден на 15 г. затвор. Междувременно през лятото на миналата година 45-годишният мъж беше пуснат от затвора за добро поведение, след като излежа част от присъдата.

След разстрела на Самоковеца като поръчители у нас се разследваха сливенският бизнесмен Йосиф Йосифов-Йоско и Васил Качиков-Дългия. Според криминалисти Качиков бил наел квартирата в Амстердам, където Врекер пренощувал преди убийството. Там бил и Йосифов.

Във връзка с убийството на Самоковеца градската прокуратура чака дълго време и следствена поръчка от Холандия за разпит на свидетелка.

Докато Йоско се спрягаше като евентуален поръчител на убийството на Самоковеца, той получи 8 г. затвор, но по друго обвинение.

На 2 март миналата година сливенецът уби с джипа си двама мъже и рани други двама. При катастрофата самият Йосифов пострада тежко и в момента е парализиран на инвалидна количка.

Според медиците, преглеждали го за делото, изобщо не може да се каже кога ще проходи и дали това ще стане някога. Йосифов можел да седи само по два часа на ден.

През последните месеци той спрял и физиотерапията, от което състоянието му, вместо да се подобри, се влошило, разказа преди два месеца лекар.

Самият Йосифов се появи пред съда, за да чуе присъдата си, и се разкая за стореното. Осъдиха го да плати и 680 000 лв. кръвнина на близките на жертвите.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 8450 |21.10.2011 Точат кинжала Кунева за убийството на ГЕРБ . 32| 16863 |24.06.2011 Скандално: Вижте как се асфалтира в България! . 28| 9107 |23.01.2011 Б. Ботев: Политическата партия на Луканов стои зад убийството му . 3| 6102 |19.01.2011 Белград дал документи за участието на Йоцич в убийството на Бай Миле

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads