Реклама / Ads
1| 7201 |11.07.2017 АКТУАЛНО

ВМРО-ДПМНЕ: Заев мълчи за атака на наш евродепутат срещу Македония

.
И днес партията на Никола Груевски – ВМРО-ДПМНЕ не пропусна да призове министър-председателя Зоран Заев и правителството му да разкрият съдържанието на Договора за добросъседство с България. Ето какво се казва в поредната декларация, публикувана на официалната интернет страница на ВМРО-ДПМНЕ.
 
„Остават още три седмици до обявеното подписване на Договора с България, а единственото, което знае обществото, е готовността на Заев да заличи учебниците по история.

Докато Заев обявява заличаване на учебниците, депутатът в Европейския парламент Андрей Ковачев публично и без грам срам заяви, че Македония има 100 % фалшива история. Това според Ковачев е основата, на която се основава Договора за добросъседство, който Заев договори в София.

Заев мълчи всички за всички изявления, направени от български държавни служители, които представляват пряка атака срещу Република Македония, въпреки че той като министър-председател е длъжен да защитава Република Македония и да работи в неин интерес.

Македонският народ има право да знае какви отстъпки е направил Заев, защото експерти от България тълкуват, че с договора се слага край на македонизма, а всички тези атаки не само не бяха опровергани, а бяха мълчаливо посрещнати от институциите, ръководени от СДС.

Още по-скандално е, че МАНИ, като най-високата професионална и научна институция в държавата, няма никаква информация какво съдържа споразумението с България, което Заев договаряше в София. Неприемливо е МАНИ да затваря очи преди липсата на прозрачност на правителството.

Таки Фики, като председател на институция с най-голям научен потенциал в Македония, трябва да поиска от Заев поиска да види договора, който е от особено значение за държавата.
Мълчанието на МАНИ и Таки Фики за такива важни въпроси отваря място за нови атаки и нов присмех.
ВМРО-ДПМНЕ е за изграждане на добросъседски отношения, базирани на взаимно уважение. ВМРО-ДПМНЕ ще подкрепи всичко в посока на подобряване на отношенията със съседите, но нищо, което е в противоречие с интересите на македонския народ и държава“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5548 |30.06.2017 ООН: Исканията за закриване на ”Ал Джазира” са неприемлива атака . 0| 6377 |28.06.2017 Проста „ваксина” спира най-новата глобална кибератака . 2| 6238 |19.06.2017 Нова атака! Мъж опита да нападне полицай в Лондон, крещейки "Аллах Акбар"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads