Реклама / Ads
3| 5797 |11.06.2015 АКТУАЛНО

Военният министър опроверга Ройтерс

.
Военно министерство
Военният министър Николай Ненчев опроверга по bTV твърдение на Ройтерс, че оръжието от Анево било за опозицията в Сирия.Атаките срещу министерството са, защото си вършим перфектно работата. Спряхме източването, далаверите и корупцията във ВМА. Темата за досиетата също разгневи доста хора, каза още той.
 
Имах среща с американската посланичка. Говорим за американска частна фирма, която има отношения с тяхното военно министерство. Те са тествали оръжие, с което после да работят трети хора. Нямам информация, че Ислямска държава е въоръжена с българско оръжие. Да, може и да имат, защото в Близкия изток може да е останало българско оръжие, кой знае от кога. Не мога да потвърдя тази информация, но не мога и да я отрека. Така той коментира информацията на агенция Ройтерс за инцидента и изпитанието на гранатомети в Анево.

Възложил съм на служба Военна информация да извърши проверка. Йордан Бакалов ме уведоми, че няма няма нищо страшно. Искам категорично да заявя, че Министерството на отбраната не търгува с оръжие, обяви военният министър. Не сме били информирани за опитите на полигона в Анево. Закони има, но може би, трябва да се направят известни поправки. В момента правим неочаквани проверки по такива складове и полигони. С моя заповед се обучиха 180 души, които да работят с боеприпаси. Това е част от превенцията. Контролът трябва да бъде затегнат. Проявяваме изключителна загриженост по тази тема, заяви Ненчев.

Твърденията, че армията остава без храна, не отговарят на истината. Договорът с фирмата изтича, но вече сме обявили обществена поръчка. Войниците няма да си носят суха храна от вкъщи, категоричен беше Ненчев. Най-реалистично е ремонтите на изтребителите да се направят от полската фирма. С Полша сме съюзници в НАТО, цената е доста по-ниска, а и сме в прекрасни отношения с полската страна. Аз не съм водил преговори с руски фирми, но такива е имало.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 15185 |27.05.2015 Юристи пред Фрог: Цацаров ще е новият министър-председател . 4| 4977 |08.05.2015 Правосъдният министър скочи срещу решението на ВСС за освобождаване на Пепи Еврото . 113| 11178 |23.04.2015 Бабикян: Не магнолиите, а министър-простак е проблемът на Борисов . 11| 5680 |04.04.2015 Министър Танева: Уволних виновните за сечта в Сливен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads