Реклама / Ads
0| 7372 |14.02.2010 АКТУАЛНО

Времето през седмицата

.
В понеделник валежите ще продължат. От северозапад, с усилване на вятъра, ще прониква малко по-студен въздух и в по-голямата част от страната,
 
дъждът ще преминава в сняг; по Черноморието и в крайните южни райони валежите ще са от дъжд. Най-значителни ще са в Рило - Родопската област.До вечерта почти навсякъде преваляванията ще спрат. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1, максимални - между 1 и 6 градуса. Във вторник ще е без валежи, а облачността временно ще се разкъса; вятърът чувствително ще отслабне, на места по поречието на Дунав и в западната част на Дунавската равнина ще има мъгли. Сутрешните температури ще са малко по-ниски, а дневните ще започнат да се повишават. През нощта срещу сряда и в сряда отново ще има валежи от дъжд. В четвъртък ще е без валежи, но поради продължаващият пренос на топъл въздух и високата влажност на въздуха облачността ще остане предимно значителна, а на места в равнинната част ще има мъгли, възможни са и слаби ръмежи. В петък вятърът от юг-югозапад временно ще се усили, на места ще превали слаб дъжд.В събота и неделя се очаква облачно време с превалявания на отделни места предимно от дъжд.Температурите чувствително ще се повишат.






Планини
В понеделник се очакват значителни валежи, особено в Рило-Родопската област. След временно отслабване на вятъра, в часовете преди обяд, след обяд той отново ще започне да се усилва, в ниските части от югоизток, а по върховете от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 0, на 2000 метра – около минус 3 градуса.




Европа

В понеделник над Балканите ще започнат валежи, които ще обхванат целия полуостров. В източните и южните райони ще бъдат от дъжд, в останалата част от сняг. Над Пиренейския полуостров ще има разкъсана облачност, по-значителна в северните и югоизточни райони, където ще превали слабо. Слънчево ще бъде над югоизточните райони от континента. Над останала част ще бъде облачно с валежи предимно от сняг, на Британските острови и Югоизточна Украйна от дъжд. Почти без валежи ще бъде във Франция. Значителни валежи ще има над Южна Италия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8314 |08.02.2010 Времето през седмицата . 0| 7289 |04.02.2010 Времето през почивните дни . 0| 9046 |01.02.2010 Времето през седмицата . 0| 6048 |28.01.2010 Времето през почивните дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads