Реклама / Ads
0| 8350 |08.02.2010 АКТУАЛНО

Времето през седмицата

.
В понеделник от североизток-север ще започне да нахлува студен въздух и валежите ще се активизират.В Източна България снеговалежът ще е силен.
 
Ще духа силен вятър от север-североизток, който ще образува навявания, и ще усложнява обстановката. По Черноморието, с понижението на температурите и там вече валежът ще е основно от сняг, в най-южните райони - мокър и примесен с дъжд. В Западна България до обяд ще вали сняг, а след обяд валежите ще спират. Вятърът там ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между минус 3 и 2°. Във вторник преваляванията навсякъде ще спрат, облачността ще намалее, а вятърът ще отслабне. Сутрешните температури ще са по-ниски: минимални между минус 3 и минус 8, на места в Северна България до минус 10°, а максималните ще се повишат и ще са между 1 и 6°. В сряда ще се заоблачи и ще завали отначало предимно сняг, който в по-голямата част от страната ще преминава в дъжд. Ще се усили вятърът от изток-югоизток. В четвъртък ще бъде облачно и ветровито. В много райони ще превалява предимно дъжд. Дневните температури ще достигнат от 3 до 8 градуса. По Черноморието в понеделник ще вали сняг , а по наи-южните райони – мокър и примесен с дъжд. Има условия за поледици и обледенявания. Ще духа силен вятър от север-североизток, очаква се снежна покривка около и над 20 см. Заради виелиците се очакват навявания.





Планини

В планините ще бъде предимно облачно с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Има условия за лавини. Максимална температура на 1200 метра минус 2°, на 2000 метра около минус 6°.




Европа
Над Западна и Централна Европа ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания, във Франция и Великобритания от дъжд, на изток – сняг. На Скандинавския полуостров също ще вали сняг, с изключение на южните райони, където ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността. Слаб сняг ще превали и на места в Прибалтика и северните райони от Европейска Русия. Над останалата част от Източна Европа облачността ще е разкъсана, в много райони до слънчево време, но ще остане доста студено. В Италия валежи от дъжд се очакват в южната половина, в северната облачността ще се разкъса. На Балканите ще продължи да вали, в повечето райони сняг, в Албания, Гърция и Европейска Турция – дъжд. Значителни ще са валежите в югоизточната част, там ще бъде и много ветровито.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7321 |04.02.2010 Времето през почивните дни . 0| 9071 |01.02.2010 Времето през седмицата . 0| 6063 |28.01.2010 Времето през почивните дни . 0| 11478 |25.01.2010 Времето през седмицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads