Реклама / Ads
2| 6025 |09.10.2017 АКТУАЛНО

Втора оставка на депутат от ГЕРБ, ще имаме ли и вицепремиер в списъка на напускащите

.
Втора оставка на депутат от ГЕРБ в рамките на няколко дни, при това не по лични причини, а заради обвинения в корупция и заплахи срещу медии-такова чудо не е имало в българския парламент в най-новата ни история.
 
Но докато за Делян Добрев  като един, вероятно дирижирано застанаха колеги, бизнесмени и политици, то при случая с Антон Тодоров не се забелязва такъв ентусиазъм и желание да браниш другарчето си.

След няколко дни хъкане и мъкане, Тодоров пусна нещо като извинение, но всъщност нова атака към президента Радев. Това обаче не бе прието от обществото и дори премиерът и партиен лидер  Борисов, който многозначително мълчеше, явно е проговорил, но на четири очи или две уши.

Все пак до гласуването в пленарна зала има време и не се знае дали добрите чувства към сродната депутатска душа, подтиквани от лидера и неговата дясна ръка няма да надделеят. Такъв цирк обаче едва ли ще се приеме от обществото, което така или иначе имаше чувството, че е станало жертва на добре режисирана игра по казуса "Делян Добрев".

Сега въпросът е дали "Ефектът на доминото" ще засегне и изпълнителната власт. Валери Симеонов вече е защитаван с декларация, макар и засега само от подчинените му от екипа на телевизия СКАТ. Което е ясен признак, че има натиск да освободи поста. За Симеонов това едва ли е вариант, като се има предвид с какъв ентусиазъм се захвана да решава проблемите на туризма и приватизацията.

Точно тук обаче той влезе в челен сблъсък с определени бизнес-интереси в туризма, където мутрите от 90-те години на миналия век имат солидни позиции. А те не си поплюват, а и имат "топла връзка" с управляващите. В приватизацията пък Симеонов посегна на един от любимите бизнесмени на Бойко Борисов- Кирил Домусчиев. Сега шефът на КРИБ отговаря на удара и обяви ,че ще съди вицепремиера за клевета.

Така натискът върху Валери Симеонов се удвои и той започва да се плаши, щом е поискал да бъде защитен от неговите хора в СКАТ. Дали ще се стигне до оставка или проблемите ще бъдат заметени под килима, предстои да видим. Хора от службите обаче смятат, че Симеонов ще последва Антон Тодоров, макар и по-трудно. Но това ще разклати правителството, макар останалите двама от патриотите да не изглеждат решени да защитават колегата си и може да останат до Борисов докрая.

Освен маститият бизнесмен и туристическите босове, Валери Симеонов не е долюбван и от руското лоби в парламента заради някои свои твърде остри изказвания. А това вече е сериозен проблем за него в един кабинет, където Русия е нещо като "свещена крава"-никой не смее да се закача с нея.  Шансовете за оставка на вицепремиера запознати определят на 50:50. Продължението на сагата остава за следващите дни.

 Георги Александров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7368 |09.10.2017 Антон Тодоров подаде оставка и най-после се извини на Виктор Николаев . 8| 6168 |04.10.2017 Очаквано: Депутатите отхвърлиха оставката на Делян Добрев . 2| 9061 |24.09.2017 Шефът на СГС в оставка: В съда съм чувал за тарифа от 5000 лв и нагоре, стигайки до милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads