Реклама / Ads
5| 7947 |11.07.2008 АКТУАЛНО

Зад паметника на децата от „Индиго” стои надпис „секс услуги”

.
След всички тези години на страдания и абсурден съдебен процес по случая „Индиго”, като капак днес е сложен надпис „секс услуги” зад паметника на седемте загинали деца. Някои сънародници пък дори не знаеха какъв е този монумент.
 

През 2001 г., на 21 декември, 7 деца в дискотека „Индиго” бяха задушени и сгазени от свои връстници. 13 други се отърваха с контузии и с уплахата, която в тази възраст оставя трайни психически увреждания. След близо седем години ходене по мъките, подигравки със скръбта на родителите и нелепите съдебни решения, преди два дни делото окончателно приключи и на последна инстанция. Трима души бяха осъдени да платят общо 3100 лв., а единият от тях беше наказан с 3-месечна условна присъда и 3-годишен изпитателен срок. В памет на загиналите деца беше изграден монумент на мястото на 1-ви юни, 2002 г., в Деня на детето. Днес, в непосредствена близост до него се извършват ремонтните работи по бъдещата метростанция. Обектът е обграден с ламарини, които са в съседство с паметната плоча. 6 години след издигането й, непосредствено зад нея, някой от болшинството кретени в Майка България, е решил, че там е най-подходящото място да рекламира секс услуги с оставен телефонен номер.

jpg_0117.jpg

Въпреки, че все още някои от българите си спомнят за какво е изграден паметникът, има и такива, които дори не са много наясно какво беше станало на кошмарния 21-ви декември, 2001 г.

  Ето как случайни минувачи около монумента отговориха на въпросите ни:

„По какъв повод е построен паметникът, в близост до стадион „Васил Левски”? Какво си спомняте от трагичната дата и от съдебния процес, който последва?”

 jpg_0119.jpgКирил Хаджийски

Разбира се, че знам. Построен е след трагедията със седемте загинали деца в бившата дискотека „Индиго”. Спомням си,че беш една много тежка зима. Дойде като гръм от ясно небе. Много жалко за тези малки деца. За процеса, какво да кажа, както винаги никой няма да има виновен, камоли да осъдят някого за по-дълго време. Кого са съдили до сега? Вкараха Цветелин Кънчев за две години в затвора, след това го пуснаха.

 

jpg_0121.jpg

Йордан Тодоров, Виктор Вълчев

В памет на загиналите деца през 2001 г. в „Индиго”. Аз поне знам, че инцидентът се е случил заради небрежен контрол, охраната е бездействала, децата са имали ентусиазма да влязат вътре, подхлъзнали са се.

jpg_0125.jpgКирил Ламбев

Не, не знам.

Инцидентът в „Индиго от 21.12.2001 г. говори ли ви нещо?

А, да, сещам се. Точно тогава си бях вкъщи и си четох „Властелинът на пръстените”. Понмя, че умряха няколко деца. Това се получи от кофти разпределянето на охраната и че са се сблъскали 200 тийнейджъри.

jpg_0129.jpgВъзмутена гражданка

Заради децата, които се задушиха тук и загинаха. Те са се спуснали към входа и са се задушили. Когато има деца, отговорността винаги трябва да е по-голяма. Трябва да се взимат винаги по-сериозни мерки. Знаете, дори сега се правят концерти по стадионите, и може би културата на участниците в такива мероприятия трябва да е по-голяма и второ, да се усигури по-добра организация при влизането и излизането на хората. Затова смятам, че за инцидента в „Индиго” са виновни самите организатори. Аз, лично като дете спортувах. Случи се подобна ситуация на един стадион. Оттогава не смея да седна в киното по средата на реда. Травмата сигурно ще ми остане за цял живот.

jpg_0133.jpgНиколай Асенов

В паметта на децата, които умряха в дискотеката. Тогава реално аз също бях тръгнал към „Индиго”. Видях какво става, когато дойдох.

Какво ви казаха тогава полицаите?

Не се знаеше нищо, не се знаеше, че има умрели хора и т.н. Казаха ни: „Стана нещо!”. Пълна мъгла. 

jpg_0107.jpg  снимки Неделчо Хазърбасанов

Васил Василев 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 16495 |08.07.2008 Слънчевите лъчи в комбинация със защитни кремове причиняват алергии . 16| 8290 |08.07.2008 Адреналинките Яна и Жана станаха парижанки . 2| 7983 |07.07.2008 С изложба на Веселин Томов галерия "Лоранъ" празнува 2 години . 4| 7201 |07.07.2008 Властите в Ню Йорк обвиняват Роберт де Ниро за хотел Гринуич

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads