Реклама / Ads
13| 8696 |17.11.2020 АКТУАЛНО

Заплашиха майките с репликите: Да ви млатя. Да ви изпокъсам палатката или да ви запаля

.
Майките от ”Системата ни убива”
Получихме заплахи на лични съобщения. В тях се казва: Да ви млатя. Да ви изпокъсам палатката или да ви запаля. Да дойда пред вас с един по-агресивен и мургав за цвят“. Всички тези реплики ги написахме в сигнал до МВР, прокуратурата и парламента. Ние знаем кой е изпратил съобщенията, но искаме органите да го установят по категоричен начин. Ако няма реакция в България, ще информираме европейските институции.
 

Това каза пред Фрог нюз Вера Иванова от „Системата ни убива“. Ето какво още разказа тя за атаката на хора от МВР срещу протестиращите:

 

Снощи протестът се насочи към централата на ВМРО, където се скандираше „Оставка“, тъй като политическата формация е час от управляващите. Целия четвърти етаж го владеят те.  От прозореца мъж насочи маркуч от противопожарен кран върху протестиращите, сред които имаше и малки деца. След водата последваха бомби, но не пиратки, а много силни. Върху нас полетяха запалени факли, димки и това в продължение на 40 минути. През това време полицията седеше и само гледаше. Единственото, което направиха органите на реда бе за избутат част от протестиращите и да арестуват една жена, защото нямала лична карта. Оставиха онези отгоре да ни обстрелват и да вилнеят. По всичко личеше, че те се забавляват с това, което правят с хората.  

 

Хората останаха до късно през нощта. Никой от тези, които хвърляха бомби не бе арестуван. Срещу двамата, които видяхме горе не последваха никакви действия. Нито се опитаха да ги спрат, нито ги изведоха, нито ги арестуваха. Нищо!

 

От кадрите, които се разпространиха по медиите, на едната снимка хората разпознаха Ангел Джамбазки. На другата снимка  те припознават някакъв Христо Иванов, който не съм много сигурна, но се коментира, че бил някакъв секретар в ЕП.

 

Това са двамата,  които хората разпознаха. Смятаме, че това е причина да не последват действия срещу тях.

 

Една от нашите майки започна да крещи на полицаите: „Спрете, какво правите!“, след като видя, че блъскат една журналистка. Предишен ден полицаите галеха по главата репортерката на НТВ, а тук имаше грубост-блъскане и късане на якета.

Хората започнаха да ни пишат във Фейсбубк, че са разпознали Ангел  Джамбазки и Христо Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 31199 |20.12.2019 Заплашиха журналиста Стоян Тончев, че ще „бъде намерен“ и „пребит“ заради публикация, свързана с Иван Гешев . 5| 11498 |19.10.2018 На протест в понеделник майките ще поискат оставката на вицепремиера Симеонов . 5| 15338 |05.10.2018 От телевизиите ни вопъл, ни стон как политиците разплакаха майките на деца с увреждания . 4| 5547 |04.10.2018 Властта убеждава майките да търпят и да чакат /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads